تغییر تصویر توسعه‌ی صنعتی با رشد صنعت پتروشیمی/ سهم ساکنان چابهار از این صنعت نو چقدر است؟
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۱۲
کد مطلب: 19921
 
صنعت پتروشیمی در چابهار هنوز ظرفیت های خالی بسیار زیادی برای توسعه وجود دارد و تداوم توسعه این صنعت، تصویر سواحل مکران را هم از آنچه امروز وجود دارد با مختصات متفاوتی ترسیم خواهد کرد.
به گزارش لادیز به  نقل از  عصرهامون، صنعت پتروشیمی یکی از ارکان اصلی صنعت نفت در زنجیره تولید و موتور محرک توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور به شمار می‌آید و نقش بسزایی در تولید ناخالص ملی دارد.
 
موج تحولات در صنعت پتروشیمی افزون بر کاهش خام‌فروشی به ایجاد ارزش افزوده مضاعف اقتصادی، ثروت‌آفرینی و اشتغال‌زایی منجر شد و مصداق علمی و عملی تبلور توسعه پایدار در راستای اقتصاد مقاومتی را به تصویر کشید.
 
چابهار ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری فراوانی در زمینه‌های تجارت، شیلات، کشاورزی و گردشگری دارد و تکمیل واحدهای پتروشیمی و فولاد چابهار موجب رونق و توسعه سواحل مکران به ویژه سیستان و بلوچستان می‌شود که مسئولان با همکاری هم باید در رفع مشکلات، این مسیر را فراهم کنند.
 
چابهار با این جغرافیای استراتژیک، در پی عنایات ویژه مقام معظم رهبری به توسعه سواحل مکران و اهتمام دولت ها و در سال‌های اخیر به جایگاه بین‌المللی‌اش نزدیک شده است.
 
دولت برای توسعه زیرساخت‌های سیستان و بلوچستان اعتبارات ویژه‌ای تخصیص داده و برای تکمیل طرح‌های مهم زیرساختی نظیر راه آهن، ساخت جاده‌ها و پتروشیمی و فولاد دریغ نمی کند و همه سرمایه گذاران را تشویق و حمایت می‌کند.
 
عملیات ساخت شهرک پتروشیمی مکران در پی مصوبه هیات دولت برای انتخاب سومین قطب پتروشیمی کشور (بعد از ماهشهر و عسلویه) و انتخاب منطقه آزاد چابهار از میان مناطق مستعد در اواخر سال ۹۱ آغاز و در طرح اولیه آن استقرار ۱۸ واحد بالادستی صنعت پتروشیمی پیش‌بینی شده بود.
 
پتروشیمی نگین مکُران وظیفه تامین زیرساخت‌ها، تامین خوراک، ساخت کریدور انتقال محصول به پایانه‌های صادراتی مستقر در پس‌کرانه و بندر شهید بهشتی را بر عهده دارد.
 
هلدینگ خلیج فارس، صندوق فرهنگیان، صنایع پتروشیمی سینا، صنایع اردیبهشت، صنایع لیپار، کیمیا صنعت مبنا و بدر شرق شستان از جمله سرمایه گذاران پتروشیمی مکران هستند.
 
سیستان و بلوچستان مي تواند يك استان نمونه و الگو در توسعه پايدار باشد
 
سروش کیانی قلعه سرد، کارشناس امور اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: صنعت پتروشیمی باتوجه به مزیت­هایی که کشور در خصوص صنعت نفت دارد دارای اهمیت و جایگاه ویژه­ ای بوده و ضرورت دارد به شکل بهینه و مطلوبی در مناطق دارای ظرفیت کافی توسعه پیدا کند.
 
وی افزود: این توسعه باید مبتنی بر پایداری بوده و به گونه ای نباشد که در میان مدت و بلند مدت منافع و مزیت های آن کم باشد.
 
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استان هایی که از مزیت توسعه نیافتگی ناپایدار برخوردار است باید برنامه ریزی توسعه ای در آن به گونه ای باشد که اصل پایداری با نگاه بلندمدت رعایت شود.
 
وی ادامه داد: اصولا توسعه یابی مبتنی بر اقتصاد سبز باتوجه به ظرفیت های مختلفی که سیستان و بلوچستان در زمینه های گردشگری، بازرگانی، ترانزیت، فناوری، انرژی های نو دارد، پرداختن به صنایعی مانند پتروشیمی، فولاد و... نشان از عدم تغییر رویه در دید و نگاه سیاست گذاران و مدیران است.
 
کیانی با اشاره به تغییر نگاه سنتی در رویه و توسعه یابی اذعان کرد: باتوجه به ظرفیت های بسیار متنوعی که این برای توسعه یابی پایدار دارد؛ بهتر آن است نوع نگاه سياست گذاران و مديران كشوري و استاني به اين استان نيز تك بعدي نبوده و متنوع باشد.
 
کارشناس اقتصادی گفت: سیستان و بلوچستان مي تواند يك استان نمونه و الگو در توسعه پايدار باشد.
                 
پتروشیمی چابهار، زنجیره کامل تولید محصولات را اجرایی خواهد کرد

علیرضا منیری ابیانه، مدیرعامل شهرک پتروشیمی توسعه نگین مکران گفت: پس از مطرح شدن چابهار به عنوان منطقه مکران هاب سوم پتروشیمی کشور در اوایل دهه ۹۰ پتروشیمی مکران در زمینی به وسعت حدود یکهزار و ۲۰۰ هکتار در ۲۰ کیلومتری شهر چابهار توسط شرکت شستان آغاز به کار کرد.

وی افزود: برای نخستین بار در چابهار قرار است پتروشیمی زنجیره کامل تولید محصولات را اجرایی کند.

وی افزود: پتروشیمی ماهشهر در قبل از انقلاب و عسلویه بعد از انقلاب شکل گرفته و اشکالاتی نظیر زیست محیطی و سایر حوزه‌ها دارند که همه موارد در پتروشیمی چابهار رعایت شده و در فاصله ۲۴ کیلومتری از سواحل اقیانوسی و ۳۵ کیلومتری بندرشهید بهشتی جانمایی و اجرایی شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف پتروشیمی نگین مکران اشتغالزایی و تولید است، گفت: راه اندازی و آغاز مهارت آموزی در هنرستان پتروشیمی چابهار و به کار گیری۲ هزار و ۴۰۰ نیروی فعال در شهرک پتروشیمی که حدود ۶۰ درصد بومی شهرستان چابهار و یا روستاها و شهرهای همجوار هستند همه در راستای اشتغالزایی و تولید است.

وی بیان کرد: با تکمیل فاز یک طی ۱۰ سال آینده که شامل پنج جی تی ایکس، یک اوره امونیاک، یک مینی ال ان جی و یوتیلیتی است که خوراک همه اینها گاز متان و خط انتقال آن از ایرانشهر به چابهار در حال کار است و بیش از ۱۲ هزار شغل جدید ایجاد می‌شود.

 مدیرعامل شهرک پتروشیمی توسعه نگین مکران گفت: برای بخش مهارتی نظیر آرماتوربند، جوشکاری پلی اتیلین و بنایی باید از جامعه محلی استفاده شود چون این منطقه دور افتاده در محرومیت بوده و در شغل های بالاتر نتوانستند در دانشگاه های مختلف رقابت کنند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark