برپایی 5 موکب در مناطق سیل زده سیستان/ سپاه تا بازسازی کامل منازل در کنار مردم خواهد ماند
تاریخ انتشار : شنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۲۶
کد مطلب: 17239
 
مسئول بسیج سازندگی سپاه سلمان گفت: سپاه از اولین دقایق سیلاب در شمال سیستان و بلوچستان در کنار مردم حضور داشته و بی تردید تا زمان ترمین و ساخت منازل و بناهای آسیب دیده بر اثر سیلاب در کنار آنان خواهد ماند.
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛سرهنگ پاسدار علی اکبر جعفری در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون گفت: با تشکیل قرارگاه شهید جعفری در مجموعه سپاه سلمان سیستان و بلوچستان و دبیری سازمان بسیج سازندگی از آغازین روزهای سیلاب در کشور کمک به هموطنان سیل زده در خوزستان و گلستان در دستور کار قرار گرفت که با جمع آوری بیش از چهار تریلی اقلام مختلف به ارزش 28میلیارد ریال به این مناطق ارسال شد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در منطقه سیستان از زمان آغاز سیلاب تاکنون، افزود: از آغازین روزهای وقوع سیلاب در شمال استان نیز این قرارگاه در کنار قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و تیپ حضرت علی اکبر(ع) کمک رسانی به سیل زدگان و اقدام برای جلوگیری از بروز خسارات به مناطق در خطر سیلاب در منطقه حاضر شد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان بیان کرد: در آغاز همراه با دیگر نواحی و قرارگاه های استان با ادوات و ماشین آلات حاضر شده و اقداماتی را انجام دادیم که دایک نیاتک مهمترین بخش عملیاتی ما به شمار می رفت.



دایک نیاتک مهمترین اقدام سپاه در مهار سیلاب
وی ادامه داد: در مناطقی چون شندول و پشت دایکت نیاتک نیز چهار مورد آب بردگی داشتیم که با حضور به موقع نیروهای سپاه و بسج هیرمند در منطقه و فعالیت مداوم به مدت بیش از 48ساعت موفق شدند تا جلوی خسارت را گرفته و با ترمیم سیل بند ها مانع از ورود آب به روستا ها شدند.

جعفری با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده، اذعان کرد: از دقایق ابتدایی سیلاب تاکنون چیزی در حدود 80 گروه جهادی در منطقه سیستان حاضر بوده و مشغول کمک رسانی به مردم و جلوگیری از خسارات سیل می باشند.

وی خاطرنشان کرد: در مرحله کمک رسانی گروه های جهادی باید در کوتاه ترین زمان در منطقه حاضر می شدند که در این زمینه باید بگوییم که اولین نفرات حاضر شده در منطقه قبل از تمامی دستگاه های امدادی دیگر همین بچه های بومی و جهادی بودند که با سازمان دهی در پایگاه های مقاومت محلی و شهرستان های مجاور به منطقه سیل زده اعزام شدند و با سرعت عمل خود در تخلیه روستاها به مردم کمک کرده و یا لوازم روستاییان را به پشت بام ها انتقال دهند تا در مراحل بعدی جابجا شود حتی شاهد حضور قایق های شخصی این جهادگران در مناطق درگیر سیل بودیم که کمک رسانی خوبی در همان ساعات و دقایق ابتدایی سیلاب انجام دادند.

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان با بیان اقدامات انجام شده در مرحله دوم کمک رسانی به سیل زدگان، تصریح کرد: در این مرحله کارِ بررسی ظرفیت های موجود آغاز شد به گونه ای که خانه به خانه کار آمارگیری و کمک رسانی با همکاری هلال احمر و بنیاد مسکن انجام شد و به دلیل شناخت خوبی که این گروه های بومی از مردم منطقه داشتند توانستند کمک خوبی کنند.

وی افزود: در کل 9 روستا درگیر سیلاب شدید بودند که این روستاها را بین نواحی، پایگاه ها و گروه های جهادی تقسیم بندی کردیم و 30 گروه جهادی از استان و خارج از استان مسئولیت فعالیت در مرحله آرامش را پذیرفتند که در این مرحله ما روز پنج شنبه رزمایش سنگینی را به مرحله اجرا گذاشتیم که چیزی در حدود 50 دستگاه خودروی سبک 9قلم کالای مورد نیاز مردم منطقه به ارزش یک میلیارد و 700میلیون ریال توزیع کرده تا آرامش به میان مردم بازگردد.

جعفری با تاکید بر اینکه به هر خانواده آسیب دیده از سیلاب یک بسته کالایی اهدا شده است، بیان کرد: یکی از نکات قابل توجه در این موضوع این بود که با توجه به اینکه این اقلام از زاهدان ارسال شده بودند و نیاز به بسته بندی داشت در سالن ورزشی سپاه زابل شاهد صحنه های زیبایی از همدلی و همراهی مردم بودیم به گونه ای که یادآور دفاع مقدس بود.



امدادرسانی کردندتوزیع بیش از 400 بسته غذایی در بین خانوارهای سیل زده
وی ادامه داد: درست همان گونه که در دفاع مقدس نوجوانان برای جنگ به میدان می آمدند و تلاش کردن خود را جای بزرگسالان جا بزنند در این سیلاب نیز شاهد این موضوع بودیم که برخی نوجوانان که قد و قامت کوتاهی داشتند با گریه و التماس خواهش میکردند تا بتوانند در صف یاری به همشهریان خود حضور داشته باشند که این موضوع برای رزمندگان دفاع مقدسی که در محل حاضر بودند یادآور جنگ و فرهنگ والای دفاع مقدس بود.

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان  با اشاره به اینکه کار توزیع بسته های غذایی و کالاهای مورد نیاز سیل زدگان همچنان در حال توزیع در مناطق سیل زده است، اذعان کرد: در کل 497خانوار درگیر سیل داشتیم که تمامی این خانواده ها شناسایی شده و برای امداد رسانی به آنان 500نفر از نیروهای ما آماده شده و کار تحویل اقلام مورد نیاز آنان را به انجام رسانده اند که تاکنون بیش از 400خانواده بسته های خود را دریافت کرده و بقیه خانواده های سیل زده نیز پس از بازگست به منزل کالاهای خود را دریافت خواهند کرد.

وی با توضیح این مطلب که نمی توانیم به خانواده های حاضر در چادر این لوازم را تحویل دهیم، خاطرنشان کرد: خانواده های که در محل های اسکان موقت ساکن هستند پس از مراجعه به منزل می توانند بسته های لوازم خود را دریافت کنند چرا که ما نمی خواهیم زحمت جابجایی این لوازم بر دوش این عزیزان سنگینی کند و آنان را به زحمت و سختی بیاندازیم چرا که نه جایی برای نگهداری دارند و نه می توانند آنها را جابجا کنند.

جعفری با اشاره به دیگر اقدامات و خدمات انجام شده برای سیل زدگان سیستان، تصریح کرد: از روز اول سیلاب سیستان به صورت منظم بیش از 3هزار پرس غذای گرم میان سیل زدگان تقسیم شده که صفر تا صد کار پخت و پز و تقسیم آن با بسیجیان و پایداران نواحی و گروه های جهادی ما بوده است.

وی افزود: برای راحتی کار و استفاده از 100درصد ظرفیت و خدمت رسانی ارزنده به سیل زدگان، موکب ها را در این مناطق سیل زده برپا کردیم که در حال حاضر 5موکب درگیر خدمت رسانی به مردم سیل زده سیستان هستند که از این تعداد 2 موکب از کرمان و مسجد علی بن ابی طالب(ع) زاهدان در محل حاضر هستند و به صورت شبانه روزی فعال هستند و از صبحانه و ناهار تا شام هموطنان سیل زده سیستان را تامین می کنند.



تخلیه آب از روستاهای سیل زده اقدام دیگر جهادگران بسیجی
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این موکب ها در هر وعده غذایی به بیش از 3هزار نفر خدمات ارائه می کنند، گفت: اینگونه نیست که هموطنان سیل زده برای دریافت غذا حتما به موکب ها مراجعه کنند بلکه برای بسیاری از خانواده ها غذا برده می شود و حتی با قایق برای برخی خانواده ها غذای گرم ارسال می شود و بدون هیچ خستگی کار انتقال غذا نیز توسط ماشین های شخصی خود این گروه های جهادی انجام می شود.

وی با بیان این مطلب که کار تخلیه آب از روستاهای سیل زده آغاز شده است، بیان کرد: اقدام خوب دیگری که از صبح جمعه آغاز شد تقسیم بندی گروه های جهادی برای تخلیه آب از منازل شهروندان بود به گونه ای که با استفاده از چند پمپ آب و ماشین آلات مخصوص پمپاژ آب کار تخلیه آب روستاها را آغاز کردیم که خوشبختانه تاکنون نیز اقدامات خوبی انجام شده است به گونه ای که تاکنون بیش از 65 خانه از زیر آب در آمده و آماده مرحله بعدی شده است.

جعفری افزود: در مرحله بعدی نیز گروه های دیگر تقسیم بندی می شوند تا در نظافت منازل و شست و شوی فرش ها و لوازم منزل به مردم کمک شود و بی شک تا لحظه ای که مردم به خانه های خود بازگردند و در آرامش گذشته به زندگی مشغول شوند در محل حاضر خواهیم بود و به آنان کمک خواهیم کرد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه گروه های جهادی همچنان در منطقه سیل زده سیستان حاضر خواهند بود: تصریح کرد: در مراحل بعدی و پس از اسکان همه خانواده ها در نظر داریم تا خانه های آسیب دیده و دیگر بناهای تخریب شده و آسیب دیده روستاییان را با کمک گروه های جهادی ترمیم و بازسازی کنیم .

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark