در گفت و گو با علمای شیعه و سنی سیستان و بلوچستان عنوان شد؛
تمدن بزرگ اسلامی پیامد اصلی مبعث و وجود پیامبر اکرم/ وحدت عملی بهترین الگو جامعه مسلمان جهان است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۵۵
کد مطلب: 19499
 
علمای شیعه و اهل سنت سیستان و بلوچستان تمدن بزرگ اسلامی را پیامد اصلی مبعث دانسته و بر وحدت عملی به عنوان بهترین الگو جامعه مسلمان جهان تاکید کردند.
به گزارش لادیز؛ به نقل از عصرهامون، با اشاره به جایگاه و مرتبه پیامبر گرامی (ص) در جهان اسلام بیان کرد: جایگاه پیامبر نه تنها در جهان اسلام بلکه در کل کائنات و موجودات بعد از خداوند متعال بالاترین رتبه است.

وی افزود: در آیات قرآن کریم خداوند متعال وجود گرامی نبی مکرم اسلام را بزرگترین نعمت برای بشر به حساب می آورد و برهمه انسان ها هم مسلمان و هم غیر مسلمان منت می‌گذارد؛ بشر غرق در نعمت های بزرگ خدا است اگر در وجود خودش نگاه کند از فرق سر تا به قدم نعمتهای بیشماری از جمله زندگی، حیات، سلامت نعمت های بسیار با ارزشی هستند.

وی ادامه داد: خداوند متعال بر بندگان اظهار منّت می گذارد و ذات گرامی نبی مکرم اسلام را به عنوان بزرگترین نعمت حساب می‌کند.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در صورتی که پیامبر مبعوث نمی‌شد و سیره پیامبر نبود بشر در رده حیوانات قرار می‌گرفت، برکت و آموزه‌های سایر انبیا انسان را به درجه انسانی می‌رساند؛ آموزه‌های دینی و سیره همه برگرفته از مبعث پیامبر هستند در غیراینصورت به گفته قرآن انسان از رتبه و جایگاه انسانیت به جایگاه حیوانیت سقوط می کرد.

وی گفت: افرادی که از امر و نهی پیامبر و دستاوردهای بعثت تبعیت نکنند مانند چهارپایان گمراه هستند و اگر بشر سیره پیامبر را بدانند و در زندگی ادامه دهند انسان را به رتبه بالای انسانیت می رساند که تبعیت از ادیان الهی بخصوص از دین مبین اسلام و جریان بعثت به مسلمانان رسیده است.

مولوی سلامی اذعان کرد: سیره پیامبر تمامی ابعاد زندگی، اخلاقی، سیاسی، عبادی و تعامل با تمامی انسان‌ها و خطاب به همه امت، کسانی که دعوت پیامبر را پذیرفتند امت اجابت می گویند ولی امت دعوت افرادی که مخاطبین پیامبر هستند ولی نپذیرفتند.

وی با بیان اینکه قرآن می فرماید باید از سیره پیامبر و زندگی ایشان الگو بگیرید افزود: سیره پیامبر جامع ترین سیره زندگی و تاسی و تبعیت از آن سعادت دنیا و آخرت را برای ما در بردارد و ایشان در حیات خود تجربه کرده و به عنوان یک الگو در جامعه برای ما گذاشته است.

نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه یکی از آموزه‌های پیامبر وحدت امت اسلامی است اظهار کرد: پیامبر در عمل و سخن خود امت را به سمت وحدت هدایت می کرد؛ در زمانی که از مکه به مدینه مهاجرت می‌کردند قبل از هجرت تمامی قبایل مدینه و سران طوایف را در منطقه منا جمع کرد و دو کنفرانس در این زمینه تشکیل داد و اختلاف آنها حل کرد و وحدت بین آنان ایجاد کرد و اولین کار بعد از هجرت پیمان برادری و اخوت بین انصار و مهاجرین در مدینه ایجاد کرد.

وی ادامه داد: این دو اقدام پیامبر بهترین الگوی ابدی برای ایجاد وحدت است که در احادیث قرآن روایات و کتب وجود دارد و منشا همه اقدامات پیامبر ایجاد وحدت امت اسلامی است که مسلمانان را هدایت می کند.

مولوی سلامی با اشاره به اینکه وحدت جز آموزه‌های پیامبر است خاطرنشان کرد: شیعه و سنی و تمامی مذاهب پیرو راستین جزو پیروان و تابع داران پیامبر هستیم که باید آموزه های پیامبر را به خصوص در امر وحدت در زندگی مراعات کنیم و به هر قیمتی حفظ کنیم احیا و به نسل‌های آینده انتقال دهیم.
 
سیره رفتاری و اخلاقی رسول اکرم(ص) باید الگو بشریت باشد
 
مولوی عبدالله حسن زهی؛ امام جمعه اهل سنت شهرستان هامون در گفت و گو با خبرنگار ما؛ با اشاره به مبعث رسول گرامی اسلام بیان کرد: با توجه به جهالتی که زمان پیامبر وجود داشت و ارزش های انسانی بسیار پایین بود و خداوند متعال حضرت رسول اکرم(ص) را مبعوث فرمودند و منت بزرگی بر بشریت نهاده شد.
 
وی افزود: با توجه به اینکه بشر در آن زمان در روند کفر بودند به برکت اسم پیامبر در این راه هدایت و توحید شدند.
 
امام جمعه اهل سنت هامون با اشاره به وحدت بین مسلمین تصریح کرد: وحدت بین مسلمانان بزرگترین نعمت الهی که خدا و پیغمبر به ما سفارش کرده است و تاکید نظام جمهوری اسلامی بر وحدت مشهود است.
 
وی با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد پیامبر به نسبت به بقیه پیامبران گفت: رسول اکرم(ص) ویژگی های منحصر به فرد زیادی دارند از جمله پیغمبر بودن ایشان و اینکه محدودیت زمانی و مکانی و محدودیت تبلیغ نداشتند و پیامبر رحمت اللعالمین است.
 
مولوی حسن زهی با اشاره به رفتار، گفتار و اخلاق پیامبر(ص) تأسی بجویند و آن حضرت را الگویی برای خود قرار دهند خاطرنشان کرد: اگر امروز مسلمانان به سیره پیامبر تمسک می‌جستند ما در جهان اسلام مشکلی نمی‌داشتیم.
 
 تشکیل امت واحده نیازمند جامعه امروز برای توسعه است
 
حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم قاسمی زاده؛ امام جمعه موقت شهرستان چابهار با اشاره به مبعث رسول اکرم(ص) در دنیای جهان اسلام که باعث ترویج دین اسلام شد بیان کرد: پیامبراکرم (ص) بهترین نسخه سعادت بشر هستند، ایشان نماینده خدا بر زمین و برترین مخلوقات محسوب می‌شوند و به عنوان آخرین خورشید درخشان نبوت در جهان درخشیدند.
 
وی افزود: پیامد این درخشش شکل‌گیری تمدن بزرگ اسلامی بود که پهلوی عظیمی از کشورهای مختلف دنیا را از آسیا تا خاورمیانه تا کشورهای اروپایی دربرگفته است.
 
امام جمعه موقت چابهار تصریح کرد: در قرون وسطی که اروپایی‌ها در جهل و جهالت دست و پا میزدند این اندیشمندان مسلمان بودند که با رشد علمی بسیار بالایی به برکت اسلام و بعثت نبی مکرم(ص) شکل گرفت و توانست قله های علمی مختلف دنیا را فتح و یک تمدن بزرگ به نام تمدن اسلامی را پایه‌گذاری کند.
 
وی ادامه داد: این تمدن بزرگ اسلامی شکل بگیرد و دوباره جایگاه اسلام به همان جایگاه قبلی خود برگردد و مسلمین دنیا با عزت و سربلندی بتوانند این تمدن جدید را پایه‌گذاری کنند و عزت و سربلندی مسلمین را در آینده ای نه چندان دور شکل خواهد گرفت و به برکت نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه و رهبری نظام انقلاب ما باید در همین مسیر قدم برداریم..
 
حجت السلام قاسمی زاده با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد پیامبر نسبت به سایر پیامبران اذعان کرد: مهم ترین شاخصه پیامبر ما خاتمه پیامبران بود و آخرین منجی بودند که خدای سبحان به عنوان پیامبر برای بشریت فرستادند و تکمیل کننده ادیان قبلی بودند و به رشد و تکامل رساند و دین اسلام کاملترین دین است که خداوند به بشریت انتقال داد و این ممتاز ترین و بهترین ویژگی بود که خداوند سبحان با وجود مبارک به نبی اکرم(ص) به بشریت عرضه کرد.
 
وی گفت: اسلام یک دین انعطاف پذیری از نسبت به مسائل روز ضمن حفظ چارچوب دینی و قواعد دینی مسلمین می دانند از همه زمینه‌های علمی استفاده کند و در اسلام طبق همین اصول و قواعد دین و بشریت تعیین کرده است و سایر مسائل در طول زمان به بن‌بست می‌خوردند اسلام بن‌بستی ندارد و در طول زمان رشد می کنیم و در عرصه‌های مختلف خودمان را به قله های مختلف علمی برسانیم و اسلام پایدار مانده است.
 
امام جمعه موقت چابهار خاطرنشان کرد: تنها خواسته قلبی و باطنی ما داشتن یک امت واحد و وحدت در جامعه جاری شود روز به روز مردم در مشترکات نزدیک‌تر شوند و جامعه ای موفق است که اتحاد داشته باشد.
 
 داشتن اخلاق کریمه از اهداف بعثت است
 
مولوی خلیل رسولی زاده، امام جمعه موقت اهل سنت ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار ما؛ بیان کرد: بعثت پیامبر، روز بیداری و هوشیاری و زمان  برچیده شدن خرافه و اتمام زنده به گور کردن دختران بی گناه بوده و روزی که حق و حق جویی در جهان انتشار یافته و ندای حق بر فراز آسمان‌ها اوج می‌گیرد.
 
وی افزود: مبعث، روزی است که فرشته ی وحی از سوی خداوند بر روح مقدس پیامبر(ص) نازل شده و آیه ی إقراء باسم ربك الذي خلق را قرائت کرده و رسالتی بس بزرگ بر دوش آن بزرگوار نهاده شد.
 
مولوی رسولی زاده تصریح کرد: امروزه باید تبیین نسبت به انقلاب و وحدت را دنبال کنیم که وظیفه ما بوده و امروز یک جهاد است که اگر تبیین نکنیم دشمن تحریف می‌کند.
 
وی عنوان کرد: امروز دید ما باید تعقل، تفکر و تبیین باشد و با بدعت‌ها و خرافات مبارزه کرد.
 
رسولی زاده خاطرنشان کرد: در حقیقت بعثت  انقلاب بزرگ برضد جهل، گمراهی، فساد و تباهی است. و سزاوار منت گذاری خداوند و در بردارنده حکمت و تربیت است.
 
وی اذعان کرد: خدا، پيامبر اسلام را زماني فرستاد كه مردم در فتنه‏‌ها گرفتار شده، رشته‏‌هاي دين پاره شده و ستون‏‌هاي ايمان و يقين ناپايدار بود و راه رهايي دشوار مي کرد و پناه‏گاهی  وجود نداشت، چراغ هدايت، بي‏ نور شده و كوردلي همگان را فرا گرفته بود.
 
وی اضافه کرد: در زمان پیامبر اسلام ملت‏‌ها در خواب عميقي فرو خفته بودند و فتنه و فساد، جهان را فرا گرفته و آتش جنگ همه‏ جا زبانه مي‏‌كشيد و دنيا، بي‏ نور و پر از مكر و فريب گشته و هوا و هوس بر مردم چيره شده بود.
 
امام جمعه موقت اهل سنت ایرانشهر خاطرنشان کرد: اخلاق کریمه یکی از اهداف بعثت پیامبر اسلام (ص) است و اخلاقیات باید در جامعه تقویت شود.

انقلاب اسلامی از نتایج مهم بعثت است

حجت الاسلام والمسلمین عیسی بزمانی، امام جمعه اهل تشیع شهرستان ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار ما؛ ضمن تبریک عید مبعث خدمت همه مردم،  بیان کرد: چند نکته باید در رابطه با بعثت نبی اکرم (ص) یادآوری کرد و در حقیقت بعثت به نوعی تکمیل کننده تمامی زحماتی است که انبیا الهی از صدر اسلام تا حضرت خاتم الانبیا (ص) بر آن تاکید داشتند.
 
وی افزود: دو تا محور در دستور کار همه انبیا بوده که یکی از آن ها حرکت تمامی انسان ها به سوی عبودیت و بندگی است و در مورد محور دوم می توانبه مبحث طاغوت ستیزی اشاره کرد.
 
این خطیب جمعه تصریح کرد: بنابراین در مبحث بعثت دو موضوع قابل توجه بوده که شامل قرار گرفتن انسان ها در مسیر عبودیت خداست و سر تعظیم و بندگی را در مقابل غیر پرودگار فرود نیاورند و تمام آن چیزی که در این محور مورد عنایت بوده این است که تمامی انبیا تلاش های خودشان را روی همان محور متمرکز کردند.
 
وی اضافه کرد: نبی اکرم (ص) اشرف همه انبیا بوده که جامعه بشری را از هر چه غیر خدا نجات داده و رهنمود او هدایت به سوی خداوند سبحان بوده است.
 
وی عنوان کرد: در حقیقت بعثت پیامبر اسلام هر آن چه انسان را از بندگی خدا دور و غل و زنجیرهایی را که در افکار جامعه بشری کشیده می شده و  انسان را زمین گیر می کرده دور می کند و فکرهای انسان ها را باز و کمر خمیده تخیلات و اندیشه های ناپاک را از پای عقل آن ها باز و مردم را به سمت و سوی عقلانیت هدایت می کند.
 
حجت الاسلام بزمانی تصریح کرد: اگر به جامعه جاهلی زمان پیامبر اکرم (ص) اشاره کنیم طبق فرموده آن حضرت که گفته بین دو جاهلیت مبعوث شدم  جاهلیت اول و جاهلیت دوم که اگر به جامعه بشری نگاه کنیم نشان از جاهلیت دوم است.
 
وی اضافه کرد: در حقیقت سبک زندگی غربی نمونه ای از جاهلیت دوم است که مقام معظم رهبری به این مسئله تاکید فراوان دارند و در واقع پیام بعثت شامل اخلاق، معنویت و عقلانیت و هر آن چه انسان را دعوت به مسیر الهی می کند، است.
 
امام جمعه ایرانشهر تصریح کرد: یکی از نتایج بعثت، انقلاب اسلامی ما است که امام راحل آمد و همان پیام بعثت را در جامعه جهانی پیگیری کرد و برای مردمان زمان خود تبیین و نتیجه اش را مشاهده روی همان مبنا، دشمنی استکبار را در مقابل انقلاب اسلامی و مبارزه تمدنی بین دنیای غرب و اسلام می بینیم‌.
 
وی اضافه کرد: در حقیقت اسلام سردمدار انقلاب اسلامی بوده و اگر جهان استکبار با انقلاب اسلامی سر سازش ندارد و بهانه های مختلف هر بار سر موضوعات گوناگون چون مسئله هسته ای، موشکی و ... می گیرد و نگران بوده و این داستان ها همچنان ادامه دارد که در حقیقت آنان با این موضوع ها مخالفت ندارند و اصل اختلاف آن ها انقلاب اسلامی بوده که مدعی پیام بعثت است و این درگیری ها و نزاع های تمدنی قطعا وجود خواهد داشت و جمهوری اسلامی ایران پرچم دار اسلام ناب محمدی می باشد.
 
این خطیب جمعه خاطرنشان کرد: در شعب ابی طالب به مدت سه سال جامعه نوپا اسلامی را با بیشترین تحریم ها و فشارها در محاصره خود قرار دادند و در آن روزها پیامبر (ص) با مقاومت نور اسلام را فراگیر کرد و مردم در آن زمان با تاثر از آن الگوی صدر اسلام مقاومت و خسته نشدن از جامعه اسلامی و ولایت مداری پای دستورهای پیامبر را سرلوحه خود قرار داده و ایستادگی کردند و این مسئله اکنون به الگویی برای امروز ما تبدیل شده است.
 
وی عنوان کرد: اگر ما مدعی پرچم ناب اسلام هستیم و می خواهیم ادامه دهنده این مسیر باشیم و هزینه های آن را پرداخت کنیم با توجه به تحریم هایی که اکنون در جامعه بشری وجود دارد باید مقاومت و سر سختی زمان پیامبر (س) را الگوی مسیر خود قرار دهیم.
 
حجت الاسلام والمسلمین عیسی بزمانی اذعان کرد: باید مردم ما این مسئله را بدانند که نهال ۴۳ سال پیش اکنون به صورت درختی تنومند و قدرت منطقه ای در غرب آسیا مشاهده می شود و نظام فکری امامین انقلاب اسلامی پیش می روند و می تواند این موضوع پیام ها داشته باشد و در حقیقت به سمت تمدن نوین انقلاب اسلامی هدایت و رهنمون شد.
 
وی گفت: همدلی، وحدت، تولی و تبری از نکاتی است که جامعه اسلامی باید به آن ها عنایت داشته باشد و در کنار هم بودن و اتحاد را به عنوان مدرسه اسلامی برای قرآن و اشد کفار در دستور کار خود قرار دهیم و در مقابل دشمن سرسختانه باشیم و عقب نشینی نکنیم‌ که این موارد از جمله پیام های بعثت هستند.

بعثت حضرت محمد (ص) حساس ترین واقعه تاریخ اسلام است

مولوی احمد سپاهی امام جمعه اهل سنت گلشن در گفت و گو با خبرنگار ما، ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن مبعث رسول مکرم اسلام(ص) بیان کرد: باید در مناسبات ملی و مذهبی اخلاق و سیره پیامبر (ص)  را برای نسل جوان مطرح کرد تا در مسیر بندگی خداوند متعال از ایشان الگو بگیرند.

وی تصریح کرد: اگر امروز مسلمانان آن چنان که باید و شاید متوسل به سیره پیامبر (ص)بودند کمتر شاهد مشکلات بودیم.

امام جمعه اهل سنت گلشن افزود: حضرت محمد (ص) پیامبری است که خیرخواهی او در حق دوست و دشمن و مسلمان و کافر به اثبات رسیده است.

مولوی سپاهی با اشاره به اینکه بعثت پیامبر اسلام حساس‌ترین فراز تاریخ درخشان اسلام است، خاطر نشان کرد: پیروی از سیره پیامبر(ص) و اهل بیت ایشان اطاعت از دستورات دین مبین اسلام و خداوند متعال  است.

بعثت پیامبر اکرم(ص) نقطه عطف اتحاد امت اسلام

مولوی مجیب الرحمان رئیسی امام جمعه موقت اهل سنت گلشن در گفتگو با خبرنگار ما، ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید مبعث بیان کرد: خداوند بر بندگانش منت نهاد که از میان خودشان پیامبری را که خاتم الانبیا (ص) می‌باشد مبعوث کرده است.

 وی با بیان اینکه بعثت پیامبر اکرم(ص) نقطه عطف اتحاد امت اسلام، اضافه کرد:  مبعوث شدن محمد امین به پیامبری برای هدایت و راهنمایی مردم به اسلام را بعثت می گویند و مسلمانان چه شیعه و سنی این مناسبت را جشن می گیرند.
 
امام جمعه موقت اهل سنت گلشن افزود:  پیروی از اعمال، کردار و رفتار نبی مکرم اسلام (ص) عامل سعادت انسان‌‌ها و دوری از سیره پیغمبر باعث شقاوت و گمراهی می‌شود.

 مولوی مجیب الرحمان رئیسی با اشاره به اینکه بعثت پیامبر عامل اصلی وحدت میان شیعه و سنی است، گفت: از اصول و شاخصه‌های مهم اخلاق نبوی این است که انسان ها در سایه کرامت با یکدیگر رفتار کنند و بر این مبنا از خودخواهی ها، حرص و طمع،  حسادت ها، کینه‌ها و غرض ورزی ها به شدت بپرهیزند.

عید مبعث فرصتی دوباره برای استحکام بخشیدن به وحدت مسلمین است

حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیکرستان کارشناس مسائل مذهبی و مدرس حوزه در گفت وگو با خبرنگار ما ضمن تبریک عید مبعث،اظهار کرد:این عید بزرگ فرصتی دوباره است تا وحدت مسلمانان به رخ جهانیان کشیده شود.

وی با بیان اینکه  اعتقاد به پیامبر اسلام نقطه مشترک تمامی مسلمانان است،تصریح کرد:زمانی که خدای ما،قرآن ما و پیامبر ما یکی است جدای و تفرقه هیچ معنا ومفهومی ندارد و باید تلاش شود تا وحدت بین مسلمین بیش از گذشته مستحکم تر شود.

این مدرس حوزه با بابیان اینکه تبعین مسئله وحدت در جامعه اسلامی امری بسیار مهم است،یادآور شد:همه علما،اندیشمندان و فرهختگان باید بکوشند تا با استفاده از تمام ظرفیت های انتقال پیام از جمله فضای مجازی و تریبون ها نیاز امت اسلام به وحدت را به مردم اعلام کنند.

حجت الاسلام والمسلمین پیکرستان با اشاره به رابطه نزدیک علمای اهل سنت وتشیع،خاطرنشان کرد:در حال حاضر وحدت جزء فرهنگ مردم سیستان وبلوچستان شده است و علما هر دو مذهب درکنار یکدیگر برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی تلاش می کنند.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه روز مبعث روز قربانی شدن قساوت ها وشرارات ها است،افزود:این رو.ز برای تمامی مسلمانان جهان روز بزرگی است و چه سنی و چه شیعه این روز را جشن می گیرند.

وی با اشاره به اینکه ترویج جنگ‌های مذهبی بین شیعه و سنی یکی از راهبردهای اصلی دشمنان برای اختلاف‌افکنی در میان جوامع اسلامی است،خاطرنشان کرد:اگر امروز میبینم بعد از 43سال از پیروزی انقلاب این نظام قدرتمند تر از گذشته شده به علت این است که وحدت در کشور ما نهادینه شده که این خود نشان دهنده بصیریت بالای مردم اهل سنت وتشیع است.

حجت الاسلام والمسلمین پیکرستان،خاطرنشان کرد:در این عید در هر منطقه جشن های به توجه به فرهنگ آن منطقه برگزار می شود ومردم اهل سنت وتشیع به خانه های یکدیگر می روند تا این عید را تبریک بگویند.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark