ققنوس مرگ همچنان در جاده‌های جنوب سیستان و بلوچستان جان می‌ستاند/ محور مواصلاتی ایرانشهر- سرباز بیشترین آمار حوادث جاده ای
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۰۶
کد مطلب: 19859
 
بروز حوادث متعدد و ناگوار رانندگی در راه‌های ارتباطی جنوب سیستان و بلوچستان به علت اصلاح نشدن نواحی پر مخاطره بوده و از آن جایی که عوامل بشری در کنار عامل جاده ای در حوادث رانندگی بیشترین نقش را دارد با ایمن سازی راه‌ها و وسایل نقلیه می‌توان از قدرت مرگبار خطا‌های انسانی در سوانح رانندگی کاست.
به گزارش  لادیز به نقل از عصرهامون، حوادث جاده‌ای در محورهای نابه سامان سیستان و بلوچستان و مخصوصا در بخش جنوبی این استان تبدیل به جاده های مرگ شده و روزانه شاهد کشته و مجروح شدن تعداد زیادی از این مردم هستیم.
 
گستردگی و پراکندگی استان پهناور سیستان و بلوچستان، عدم اصلاح و ایمن سازی جاده های روستایی، راه های دسترسی غیر استاندارد و عدم سرعت غیر مطمئنه و فواصل زیاد بین شهرهای استان از یکدیگر موجب افزایش خستگی رانندگان شده و حوادث ناگواری را رقم می زند که گاهی اوقات این وقایع جبران ناپذیر است.

در سیستان و بلوچستان، مهم ترین عامل حوادث جاده ای نبود بزرگراه، تجهیزات ترافیکی اعلام شده و علاوه بر اینها عوامل انسانی مانند خواب آلودگی، سرعت و سبقت غیرمجاز و عدم توجه به جلو بر تلفات جاده ای افزوده است.
 
 افزایش آمار تصادفات جاده ای طی ماهه اخیر در محورهای مواصلاتی استان نگران کننده است و بشترین تلفات در محور های مواصلاتی استان به ویژه در جاده های ارتباطی جنوب استان مربوط به خودرو های حامل قاچاق سوخت و انسان در محور ایرانشهر – سرباز است.

 به گفته مردم محلی کم‌عرض بودن جاده‌ها، تک بانده بودن و عدم وجود استانداردهای موجود در حوزه راه و شهرسازی موجب شده تا این جاده‌ها به خطرناک‌ترین جاده‌های کشور تبدیل شود.

 
۴۳۶۰ نفر فوتی و مصدوم ناشی از حوادث ترافیکی طی شش ماه سال جاری
 
سعید موحد، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر بیان کرد: طی شش ماه نخست سال جاری حدود سه هزار حادثه ترافیکی درون و برون شهری در حوزه جغرافیایی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر رخ داد.
 
وی افزود: در حوادث مذکور ۱۴۱ نفر از شهروندان فوت و چهار هزار و ۲۱۹ نفر دیگر نیز دچار جراحت های شدید شده اند.
 
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر تصریح کرد: ۸۰ درصد فوتی ها و مجروحین حوادث فوق، مذکر و دارای میانگین سنی ۱۸ الی ۴۰ سال بوده اند.
 
وی ادامه داد: محورهای مواصلاتی ایرانشهر-سرباز، ایرانشهر-خاش و ایرانشهر-نیکشهر به ترتیب بیشترین آمار حوادث ترافیکی و تلفات ناشی از آن را به خود اختصاص داده اند.
 
موحد گفت: عرض کم جاده، سرعت و سبقت غیرمجاز، خستگی و خواب آلودگی رانندگان از دلایل عمده حوادث و سوانح جاده ای جنوب استان به شمار می روند.
 
انحراف، تجاوز به چپ و سبقت از دلایل عمده بروز حوادث رانندگی در جنوب سیستان و بلوچستان است
 
سرهنگ مصطفی کول‌زاده، فرمانده پلیس راه جنوب سیستان و بلوچستان گفت: خودداری از عجله در سفر و داشتن استراحت کافی برای حدود ۱۵ دقیقه پس از هر دو ساعت رانندگی برای جلوگیری از خستگی و خواب آلودگی برای راننده وسیله نقلیه ضروری است تا بازگشت مسافران به شهر و دیار خود ایمن و سلامت انجام شود.
 
وی سرعت زیاد، انحراف و تجاوز به چپ و سبقت را از دلایل عمده بروز حوادث رانندگی این مدت در جاده‌های جنوب سیستان و بلوچستان ذکر کرد و افزود: بیشترین تصادفات این مدت به سرعت زیاد و عدم توجه به جلو اختصاص دارد.
 
فرمانده پلیس راه جنوب استان تصریح کرد: افراد توجه داشته باشند رعایت فاصله طولی و رانندگی با سرعت مطمئنه می‌تواند از بروز بسیاری سوانح و تلفات جاده‌ای در این ایام جلوگیری کند.

کول‌زاده گفت: با توجه به اینکه رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از بروز اینگونه حوادث تلخ پیشگیری می کنند از رانندگان خواست تا این قوانین را با جدیت تمام مورد توجه قرار دهند.

 
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark