بزرگترین بندر اقیانوسی کشور رکوردار حاشیه نشینی/ شهرک ۱۰۰۰ واحدی چند درصد از حاشیه نشینی را رفع می کند؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۰۲
کد مطلب: 19930
 
چابهار نسبت به جمعیت، بزرگ‌ترین نقطه حاشیه‌نشین در کشور است و حدود ۷۰ هزار نفر در تنها بندر اقیانوسی کشور در نبود امکانات اولیه زندگی و رفاهی به سر می‌برند که مسئولان معتقدند؛ با ساخت پروژه مسکن محرومین ۱۰۰۰ واحدی مرادآباد بخشی از حاشیه نشینی و محرومیت مردمان این منطقه کاهش یابد
به گزارش  لادیز به نقل از عصرهامون، چابهار با جمعیت ۱۲۰هزار نفری به‌عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران ۶۳درصد حاشیه‌نشین‌ دارد که در مناطق و سکونتگاه‌های غیررسمی بدون برق، آب، بهداشت، مدرسه و سایر امکانات رفاهی زندگی می‌کنند.

این بافت‌ها مساحتی بیش از هزار و ۲۰۰ هکتار در قالب ۱۴محله را تشکیل می‌دهند و بیش از ۷۰هزار نفر جمعیت را در محله‌هایی چون جنگولک، کمب‌مرادآباد، رمین، عثمان‌آباد، میرآباد و نوک‌آباد در خود جای داده‌اند.

عوامل موثر بر حاشيه نشينيطبق گفته کارشناسان؛ دلایل شکل گیری پدیده حاشیه نشینی متنوع و متعدد است،

جمعیت زیادی از افراد جویای کار از شهرها و روستاهای مختلف استان سیستان و بلوچستان به امید اشتغال و زندگی بهتر به چابهار کوچ کرده اند و در مناطق مختلف در حاشیه شهر ساکن شده اند و بیشتر این افراد کارگر و از قشرهای کم درآمد و ضعیف جامعه هستند که توان مالی برای تهیه زمین در داخل شهر و ساخت مسکن مقاوم را ندارند.

پروژه مسکن محرومین ۱۰۰۰ واحدی مرادآباد چابهار در زمینی به مساحت ۳۶ هکتار با همکاری شرکت بازآفرینی شهری ایران به عنوان کارفرما و سازمان بسیج به عنوان مجری در حال احداث است و مساحت کل واحدهای این پروژه ۶۰ هزار متر مربع است و ظرف ماه های پیش رو آماده بهره برداری خواهد
شد.
یکی از برنامه‌های در دستور کار برای ساماندهی، ساخت و تکمیل شهرک هزار واحدی در چابهار است که دادکریم بلوچ، معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری شهرستان ویژه چابهار در این‌باره گفت: ساخت شهرک هزار واحدی چابهار با همت و تلاش بسیج، بیش‌از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم به‌زودی بخشی از این واحدها تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه حدود ۷۰ هزار نفر در چابهار از نبود امکانات اولیه نظیر برق، مسکن مقاوم، آب، مدرسه و سایر امکانات رفاهی و زندگی رنج می‌برند، می‌افزاید: افراد ساکن در حاشیه شهر واقعا به کمک نیاز دارند و مسئولان باید هر چه سریع‌تر برای بهره‌مندی مردم از امکانات چاره‌اندیشی کنند.
سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: مقام معظم رهبری برای حل معضلات حاشیه شهرها یا آسیب‌های اجتماعی موجود در محلات تاکید فراوان دارند، ما بر آن شدیم تا در این عرصه، مطالعاتی روی یکهزار و ۱۰۰ محله مختلف کشور انجام شده، معتقدیم که می‌توان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.

وی با بیان اینکه چابهار ظرفیت‌های بی‌بدیلی در توسعه دارد، تصریح کرد: اگر چه چابهار دارای ظرفیت‌های بی‌بدیل در توسعه است اما حاشیه‌نشینی‌هایی دارد که با مطالعه و همکاری شرکت بازآفرینی راه و شهرسازی در رفع آن‌ها تلاش می‌کنیم، از این‌رو زمینی با وسعت بالای ۳۶ هکتاری دیده شده است.

وی افزود: توسعه این گونه شهرک‌های مسکونی، به منظور هم افزایی است و ردیف اعتباری و یا سودی ندارد، ساخت مسکن آن توسط وزارت راه است و آب و فاضلاب و برق آن را وزارت نیرو تامین می‌کند، خدمات جانبی
سرهنگ پاسدار غلامرضا ملایی، مدیر سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان نیز گفت: ۷۰۰ پروژه مسکن محرومین "مرادآباد" تا پایان سال تکمیل می شوند.
آن را هم بنیاد مستضعفان کمک می‌کند تا مسجد و درمانگاه و سایر امکانات در این شهرک ساخته شود.

۷۰۰ پروژه مسکن محرومین "مرادآباد" تا پایان سال افتتاح می شود

سرهنگ پاسدار غلامرضا ملایی، مدیر سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان نیز گفت: ۷۰۰ پروژه مسکن محرومین "مرادآباد" تا پایان سال تکمیل می شوند.

وی با اشاره به اینکه پروژه هزار واحدی مسکن محرومان توسط جهادگران سازمان بسیج سازندگی کشور در مراد آباد چابهار در دست اجرا قرار دارد، گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان امسال ۷۰۰ واحد از این پروژه را افتتاح و به بهره برداری می رسانیم.

انتهای پیام/ ف
Share/Save/Bookmark