کاهش مرگ و میر مادران باردار دستاورد نظام سلامت/ نجات ۱۰۰ مادر باردار از مرگ حتمی در چابهار
تاریخ انتشار : شنبه ۳ دی ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۰۳
کد مطلب: 19904
 
کاهش مرگ و میر مادران باردار از شاخص‌ های مهم بهداشت و رفاه اجتماعی است که از دستاوردهای نظام سلامت در سیستان و بلوچستان محسوب می شود و با تلاش‌های صورت گرفته میزان مرگ و میر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
به گزارش لادیز به نقل از  عصرهامون، مرگ و میر مادران باردار یکی از خطرات عمده تهدید کننده حیات انسانی و شاخص وضعیت کلی سلامت زنان در سیستان و بلوچستان است که بررسی دقیق تر آن یک ضرورت جدی است.
 
طبق آخرین امار ارائه شده نرخ مرگ و میر مادران و نوزادان در سیستان و بلوچستان نسبت به متوسط کشوری بالاست که از دلایل این امر ازدواج و بارداری در سنین پایین و عدم وجود مراکز بهداشتی و خانه‌های بهداشت روستایی است.
 
این معضل سرمنشا ء بسیاری از معضلات و محرومیت‌های دیگر از جمله کمبود نیروی انسانی و نیروی کار و همچنین بیماری‌های روحی و روانی ازجمله افسردگی در خانواده‌ها بالاخص مادران و این قبیل مشکلات است.
 
همایون دادگر، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: همه تلاش ما این است که در همه شاخص‌ها شرایط را بهبود ببخشیم و با تکیه بر تخصص و دانش؛ کیفیت سلامت مادر و نوزاد را در منطقه ارتقا ببخشیم.نرخ مرگ و میر و مادران ارتباط مستقیم با سیستم بهداشت و درمانی دارد

وی با بیان اینکه نرخ مرگ و میر و مادران ارتباط مستقیم با سیستم بهداشت و درمانی دارد، افزود: کاهش نرخ مرگ و میر یکی از شاخص های توسعه یافتگی از سوی سازمان بهداشت جهانی است که یکی از تعهدات کشورها بهبود شاخص نجات مادران باردار است.
 
مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار با اشاره به بسته خدماتی به سلامت مادران باردار تصریح کرد: مراقبت پیش از بارداری شامل معاینه، آزمایش، سونوگرافی و ثبت نتایج سونوگرافی، از سوی پزشک انجام می‌شود و اگر مادر باردار نیاز به مراجعه به سطح بالاتر داشته باشد بیمار به متخصص ارجاع داده مي‌شود.
 
وی ادامه داد: با پوشش مراقبت‌های مادران (مراقبت پیش از بارداری، مراقبت دوران بارداری، مراقبت پس از زایمان) شاهد افزایش شاخص‌های توسعه در شهر و روستا هستیم به طوری که در یک سال گذشته میزان مرگ و میر مادران در چابهار صفر ثبت شده است.
 
طی هشت ماه اخیر، ۱۰۰ مادر باردار از مرگ حتمی نجات پیدا کردند
دادگر با اشاره به آمار نجات جان مادر باردار در شهرستان چابهار اذعان کرد: در طی هشت ماه گذشته حدود ۱۰۰ مادر باردار از مرگ حتمی نجات پیدا کردند.
 
وی با بیان اینکه بهبود وضعیت سلامت مادران به عنوان یکی از پیش نیازهای توسعه در نظر گرفته می شود، گفت: از جمله مرگ و میر مادران باردار، چسبندگی جفت در رحم عنوان شده که به علت مداخلات پزشکی و انجام سزارین های غیر ضروری در زایمان است، در این شرایط مادران باردار به علت خونریزی شدید جان خود را از دست می دهند و ترویج زایمان های طبیعی عاملی برای کاهش مرگ و میر مادران محسوب می شود.
 
نجات جان دو مادر باردار از خطر مرگ
 
مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار افزود: حفظ جان مادران باردار از اولویت اول بیمارستان امام علی(ع) چابهار است و در روزهای گدشته ۲ مادر باردار از مرگ حتمی نجات یافتند.
 
وی با اشاره به اقدام اورژانسی کادر زایشگاه و متخصصین بیمارستان در نجات جان دو مادر باردار گفت: در تاریخ ۲۷ آذر ماه مادر باردار با حال نامساعد، شکایت ضعف و بیحالی، کم خونی شدید و درد ناحیه شکم به بیمارستان مراجعه می‌کند که بلافاصله با حضور متخصصین زنان، بیهوشی، داخلی و جراح بر بالین بیمار اقدامات تشخیصی و درمانی آغاز می‌شود.
 
دادگر ادامه داد: بیمار به علت حاملگی خارج از رحم و وجود مایعات فراوان در ناحیه شکم بلافاصله به اتاق عمل منتقل شده و تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد و با تلاش متخصصین و کادر زایشگاه بیمارستان و پس از عمل موفقیت‌آمیز و خارج کردن مایعات از درون شکم بیمار به بخش icu منتقل شده و با حال عمومی مساعد تحت نظر پزشکان است.
 
وی گفت: همچنین در تاریخ ۲۹ آذر ماه نیز مادر بارداری که ۶ روز از انجام عمل سزارین آن می‌گذشت با حال عمومی نامساعد و درد شکمی و مایع آزاد در ناحیه شکم به اورژانس بیمارستان مراجعه کرده که بلافاصله پس از انجام اقدامات تشخیصی و آزمایشات لازم تحت عمل جراحی قرار گرفت و همچنین آسیب روده‌ای نیز توسط جراح ترمیم شد و هم اکنون بیمار جهت مراقبت بیشتر در بخش icu بیمارستان تحت نظر متخصصین است.
 
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار با اشاره به صفر شدن آمار مرگ و میر مادران در بیمارستان امام علی(ع) خاطرنشان کرد: مادران باردار در اولویت رسیدگی و درمان هستند و مجموعه کادر درمان با حساسیت و دقت لازم در خدمت مادران باردار هستند.
 
 انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark