فرهنگ ایرانی در باتلاق اینستاگرام/نابودی حریم‌ و حیا سوغات شوم شبکه های اجتماعی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۳
کد مطلب: 16277
 
امروزه شاهد هستیم که انتشار تصاویری از زندگی خصوصی در فضای اینستاگرام ، سبک زندگی ایرانی و حتی اعتقادات و عقاید افراد را تحت تاثیر قرار داده است.
فرهنگ ایرانی  در باتلاق اینستاگرام/نابودی حریم‌ و حیا سوغات شوم شبکه های اجتماعی
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛یکی از شبکه‌های اجتماعی که در چند سال اخیر ظهور و بروز بسیار قوی داشته‌ اینستاگرام است و این شبکه اجتماعی محبوب در بین جوانان و خانواده ها به آلبومی مشترک مبدل شده است که فرد خصوصی ترین لحظات زندگی خود را با مخاطبان به اشتراک می گذارد و با نگاهی به اینستاگرام شاهد نشر تصاویر مستهجن در محیط های خصوصی کاربران و سوق دادن جوانان به مسائل ضد اخلاقی هستیم.
انتشار تصاویری از زندگی خصوصی در فضای اینستاگرام ، سبک زندگی ایرانی و حتی اعتقادات و عقاید افراد را تحت تاثیر قرار می دهد به طوریکه افراد ابتدا عکس‌های پوشیده از خود می‌گذارند سپس و به مرور عکس‌هایی از خود بارگذاری می‌کنند که مناسب نیست، و به تدریج حیا و حرمت از بین می‌رود.
متاسفانه  وجود فیلم های پورن در این فضا بر آسیب های ناشی از مسائل جنسی به خصوص در نسل جوان و نوجوان دامن زده است و باعث انحطاط اخلاقی به خصوص در نوجوانان خواهد شد و به تدریج شاهد حاکمیت فرهنگ منحط غربی بر رفتار و زندگی ایرانی هستیم چرا که  فرهنگ غربی فرهنگ غالب شبکه های اجتماعی شده و کاربران خواسته و ناخواسته از این فرهنگ تبعیت می کنند.

کارشناس فناوری اطلاعات شهرستان میرجاوه دراین باره گفته است که اموزش سواد رسانه ای از سطوح پایین در فرهنگ سازی استفاده از فضای مجازی بسیار موثر خواهد بود و عواقب استفاده از برخی بازی ها و شبکه های اجتماعی باید به دانش اموزان گوشزد شود
سلیمان غمشادزهی بیان کرده است که فرهنگ استفاده از فضای مجازی و فعالیت در شبکه های اجتماعی باید از سطح مدارس ابتدایی آغاز شود و راه و روش و حد و مرز استفاده از فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان تعریف شودچرا که سواد رسانه ای لازم برای فعالیت در شبکه های اجتماعی در جامعه و در بین نسل جوان و نوجوان وجود ندارد.
وی اذعان می کند که والدین در کنترل نوجوانان در فضای مجازی نقش مهمی دارند و عدم توجه و نظارت والدین بر چگونگی استفاده از فضای مجازی توسط فرزندان از جمله عوامل زمینه ساز بحران های ناشی از فضای مجازیست و فرهنگ استفاده از شبکه های اجتماعی باید در جامعه نهادینه شود تا جوان و نوجوان ما دچار انحطاط اخلاقی نشود.
کارشناس فضای مجازی شهرستان میرجاوه گفته است که  افزایش سواد رسانه ای والدین سبب کاهش آسیب های فضای مجازی در فرزندان است و والدین باید با افزایش سواد رسانه ای، نظارت کامل بر چگونگی استفاده فرزندان از فضای مجازی داشته باشند تا بتوانند از بروز آسیب های فرهنگی و روانی در آنها بکاهند.

کارشناسان اجتماعی معتقدند که رفتارهای کاربران در اینستاگرام باعث رواج خودنمایی دربین افراد شده و نتیجه ی آن به وجود آمدن یک نوع زندگی ویترینی و نمایشی است و کارشناسان به این افراد توصیه می کنند به منظور حفظ حریم شخصی، سلامت روحی و جسمی خود به شبکه های اجتماعی وابسته نشده و زمان زیادی را برای آنها صرف نکنند و  کاربران به افرادی که شناختی نسبت به آنان نداشته اعتماد نکنند و اطلاعات شخصی خود از قبیل عکس های شخصی و یا خانوادگی و یا تصاویر منزل را در دسترسی این افراد قرار ندهند.
Share/Save/Bookmark