«چله‌نشینی یلدا»؛سویه دیگر سکه «اومیکرون»/ مبادا خانواده‌ای برای تفریح «شب یلدا»ی ما داغدار شود!
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۰۰
کد مطلب: 19077
 
رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی(ره) در رابطه با خطرات «واریانت اومیکرون» هشدار داد و با توجه به همزمانی شب یلدا و قابلیت بالای گسترش این سویه گفت: بهتر است در شب یلدا از دورهمی پرهیز کنیم و راضی نشویم که برای تفریح و خوشگذرانی خود خانواده ای را داغدار کنیم
به گزارش لادیز؛به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در رابطه با الزامات قرنطینه مجدد و رعایت پروتکل های حداکثری در پی ورود کرونای اومیکرون در کشورمان گفت: متاسفانه در شرایطی واریانت اومیکرون ظهورکرد که می شود گفت به طور کامل غافلگیر شدیم.

 

وی در تشریح این غافلگیری گفت: در شرایطی که خوشبختانه با کمک خیلی از هموطنان به ویژه نیروهای کادر درمان توانستیم از شهرهای قرمز و خطرات جدی کرونا رد شویم و تقریبا به شرایط عادی برگردیم که خبر بد ظهور اومیکرون در کشورهای افریقایی را شنیدیم اما امیدوار بودیم بتوانیم با کمک مردمی که دوره های تلخ گذشته را دیده و پشت سر گذاشته اند بتوانیم از ایپدمی و فراگیری اومیکرون در کشور جلوگیری کنیم. این اتفاق و مقاومت مردم تا حدوی هم محقق شد؛ اما در چند روز گذشته خبر ورود اومیکرون درکشور که با تائید وزارت بهداشت صورت گرفت، قضیه کمی نگران کننده شد.

رئیس بخش بیماری های عفونی بیمارستان امام خمینی در ادامه گفت: متاسفانه گونه خطرناک اومیکرون در شرایطی در کشور ما ظهور کرد که خبر انتشار آن در جهان تقریبا همزمان با بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در ایران بود. نکته خطرناک این تقارن در این است که سوش اومیکرون گروه سنی زیر 20 سال را درگیر می کند که دانش آموزان هستند و از آنجایی که برخی از مسئولان به رعایت پروتکل ها در مدارس دانشگاه ها معترض شده و انتقاد کرده اند، می توان پیش بینی کرد که در صورت اهمال ورزی های بعدی چه عواقب شومی در انتظار این طیف سنی یعنی دانش آموزان و دانشجویان خواهد بود.

 

 

وی در بخش دیگری از اظهاراتش خاطر نشان کرد: اما بخش نگران کننده دیگر این است که متاسفانه خبر رسمی ابتلای یک هموطن و مشکوک بودن چند شهروند دیگر به سویه اومیکرون درست دو- سه روز قبل از شب یلدا منتشر شد. این یعنی علامت خطر؛ چرا که شب چله یا همان شب یلدا از دیرباز زمانی برای دیدارهای گسترده و مهمانی های عظیم بوده است.

حال شما تصور کنید اگر برخی از شهروندان ما بنا به رویه سالهای گذشته شب یلدا دور هم جمع شوند، چه فاجعه ای رخ خواهد داد.

عمادی ادامه داد: متاسفانه زمانی برای تشریح و توجیه مردم در مورد این خطر که در بدترین حالت ممکن در کمین مردم ما نشسته، وجود ندارد؛ برای همین مردم خودشان باید شب یلدا و خطرات پیرامونی آن را مدیریت کنند. اگر مردم بتوانند از دورهمی های و مهمانی های شب یلدا چشم پوشی کنند می توان امیدوار بود که برنامه هایی چون قرنطینه و اجرای دستورالعمل ها و قوانینی که در حال حاظر در پروسه تدوین ابلاغ و اجرا قرار دارد، در چند روز دیگر کارساز شود.

 

 

این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری در خاتمه اظهاراتش گفت: مردم نباید با این مورد خود را توجیه کنند که فعلا یک نفر به بیمای اومیکرون شناسایی شده؛ لذا تا فراگیر شدن بیماری وقت زیادی باقی است و برگزاری دورهمی شب یلدا هم نمی تواند مشکل ساز باشد. عکس این تصور باید تصریح کنم که درست است که یک مورد قطعی در سه روز پیش تشخیص داده شده؛ اما موارد مشکوک وجود دارد و در این میان بخاطر شباهت علائم سرماخوردگی و اومیکرون و سویه های قبل تر از آن بسیاری از هموطنان ما از رجوع به پزشک خودداری کرده و به خوددرمانی می پردازند. بعد که خدای ناکرده فرصت طلایی درمان را از دست دادند، به پزشک مراجعه می کنند که در آن وقت درمان پروسه ای تقریبا غیر ممکن خواهد بود.

بنابراین مردم باید اینگونه فکر کنند که اگر ویروس اومیکرون هم وارد بدن برخی از شهروندان شده باشد مدتی می‌گذرد تا نمود پیدا کند، بنابراین ممکن است در شب یلدا هیج کدام از اعضای یک خانواده علائم درگیری کرونا و یا اومیکرون را نداشته باشند اما در این حالت هم ویروس بیماری می تواند منتقل شود. بنابراین به مردم عزیزمان توصیه می کنیم که برای رسیدن به شرایط عادی چند صباح دیگر هم ملاحظه کنند تا انشالله خانواده دیگری داغدار نباشد و اساساً راضی نشویم که برای تفریح و خوشگذرانی خود خدای ناکرده خانواده ای را داغدار کنیم؛ چرا که هرگونه سهل انگاری می تواند فاجعه آفرین باشد.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark