۳ عاملی که باعث روند صعودی بازار سهام شد/ رشد بورس تا کجا ادامه دارد؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۶:۵۸
کد مطلب: 18475
 
یک کارشناس ارشد بازار سرمایه، سه عامل را علت روند صعودی و رشد بازار سهام در یک ماه اخیر عنوان کرد و گفت: با توجه به کسری ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی بودجه و نحوه تامین آن، باعث افزایش انتظارات تورمی و مثبت ماندن بورس تا پایان سال خواهد شد.

به گزارش سایت لادیز؛به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ در خصوص روند صعودی بازار سهام و رشد شاخص بورس در ماه اخیر، اظهار کرد: اصلی‌ترین عامل رشد این روزهای بورس به ارزندگی قیمت سهام شرکت‌ها و میزان سودآوری آنها بازمی‌گردد.

وی ادامه داد: پس از اصلاح شدیدی که در بورس شاهد بودیم، سهم‌ها در بازار سرمایه به قیمت‌های ارزنده‌ای رسیدند؛ از سوی دیگر ریزش بورس، سودآوری‌های شرکت‌ها را نه‌تنها کم نکرده بلکه با افزایش سوددهی هم مواجه . پس از اصلاح شدید، نسبت P/E سهام، یعنی نسبت سودآوری به قیمت هر سهم و بازار به زیر ۵ رسیده بود که حاکی از ارزندگی آن داشت. به همین دلیل عمدتاً شرکت‌های بنیادی و سودآور مورد اقبال سرمایه گذاران و خریداران قرار گرفت.

این کارشناس بورس گفت: در دو ماه اخیر بیشتر شاهد رشد قیمت سهام شرکت‌های بزرگ و شاخص سازها بودیم. این موضوع محوری برای رشد سهم‌های بنیادی و دلارمحور بود.

اشتیاقی با اشاره به مذاکرات برجامی، تاکید کرد: پیش از این بازار تحت تأثیر مذاکرات و انتظار امضای آن (با توجه به سخنان مسئولان وقت در مورد کاهش نرخ دلار) بود و براساس آن نرخ پایینی را برای ارز متصور می‌شدند و انتظار کاهش چشم‌گیری آن را داشتند؛ کاهش نرخ ارز باعث ترس در بازار شده بود.

وی اضافه کرد: سهامداران از ارز پاشی دولت قبل و اثر آن بر بازار سرمایه ترس داشتند و به همین دلیل روی خوشی به خرید نشان نمی‌دادند و قیمت سهم‌ها به کف رسیده بود. بازار و سرمایه گذاران امروز در کنار ضریب نسبت P/E، به این اطمینان خاطر رسیدند که نرخ دلار کاهش چشمگیری نخواهد داشت. این موضوع دومین عاملی بود که موجب از بین رفتن ترس سهامداران شد تا اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

این فعال بازار سرمایه گفت: اقدام به خرید سرمایه‌گذاران باعث رشد بازار تا امروز شد. البته انتظارات تورمی عامل سومی است که باعث رشد بازار شده و براساس آن می‌توان روند بورس در ماه‌های بعد را هم مثبت پیش بینی کرد.

اشتیاقی با بیان اینکه انتظارات تورمی در جامعه شکل گرفته است، بیان کرد: این موضوع به کسری بودجه ۴۵۰ هزارمیلیارد تومانی دولت باز می‌گردد. نقطه تاریک اینجاست که هنوز هیچ راهکار منطقی برای جبران و تامین کسری بودجه ارائه نشده است و در نهایتا باعث اضافه برداشت از بانک مرکزی خواهد شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر مثل قبل اوراق منتشر نمی‌شود و از سوی دیگر با مشکل پایه پولی مواجه هستیم که حجم نقدینگی افزایش خواهد یافت و خود این به افزایش نرخ تورم دامن می‌زند، لذا با توجه به افزایش نرخ تورم و تأثیر آن بر بازار سرمایه، تا پایان سال روند صعودی و رشد برای بورس را پیش‌بینی می‌کنم.

این خبره بازار سهام گفت: اخبار مثبتی از برجام به گوش نمی‌رسد که باعث عدم افزایش صادرات و فروش نفت و دسترسی به دلارهای بلوکه شده خواهد شد؛ در این شرایط دولت راه دیگری برای تأمین کسر بودجه ندارد؛  البته ممکن است دولت با امید به گشایش و فروش نفت و برجام دوباره اقدام به فروش اوراق کند. با این حال کسی نمی‌داند این سیاست اجرا می‌شود یا نه؛ فعلاً انتظارات تورمی باعث مثبت ماندن بازار سرمایه خواهد شد.

اشتیاقی با اشاره به کاهش ارزش پول ملی، گفت: مردم معتقدند در حال حاضر نگه‌داشتن پول نقد منطقی نیست و این موضوع عاملی خواهد شد تا با موج بعدی تورم، موج افزایش سرمایه‌گذاری در بورس شکل گیرد و دوباره باعث مثبت شدن بازار شود که شاید P/E بازار را تا عدد ۸ بالا ببرد که عامل مهمی در رشد مجدد بورس و قیمت سهام خواهد شد.

وی در پایان با بیان اینکه نرخ دلار نیمایی در روزهای اخیر با افزایش قیمت، از کانال ۲۳ عبور کرد و در کانال ۲۴ قرار گرفته است، گفت: بازار انتظار دارد در طول مدت کوتاهی ارز نیمایی خود را به نرخ بازار آزاد نزدیک کند که این موضوع بر سودآوری شرکت‌ها دلار محور خواهد افزود و باعث رشد این سهم‌ها می‌شود؛ با این حال برای بازار سهام روند به رشد پیش‌بینی می‌شود.


انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark