روحانی" به ظاهر فرمانده ستاد کرونا بود؛ او اقتدار فرماندهی نداشت/ بهترین تصمیم ها در عملکرد ملوک الطوایفی، نتیجه ای ندارد
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۸
کد مطلب: 18303
 
استاد اپیدمیولوژی و مدیر مطالعه ملی واکسیناسیون کرونا گفت: اولویت دولت رئیسی در تشکیل یک فرماندهی واحد است همچنانکه روحانی به ظاهر فرمانده ستاد مقابله بود اما بخاطر عدم تمکین دیگران از روحانی مقابله با کرونا پیچیده شد و شکست خورد.

 به گزارش سایت لادیز؛به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در رابطه با رویکرد و عملکرد دولت گذشته و شخص حسن روحانی به عنوان رئیس ستاد مقابله با کرونا و نخستین مقام هرم این ستاد و آغاز مسئولیت سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور منتخب و شخصی که به جای روحانی پساز این مسئولیت مدیریت و مقابله با بیماری کرونا را بر عهده گرفته، گفت: به نظر من اولین اولویت در دولت آقای رئیسی این است که یک فرماندهی واحد و در عین حال مقتدر در حوزه مبارزه و مقابله با کرونا در دولت داشته باشیم که این فرماندهی به عهده آقای رئیسی است.

وی در ادامه گفت: اگر در ماموریت مقابله با کرونا فرماندهی واحد نباشد، اتفاقاتی که در این مدت با ظهور کرونا شاهد آن بودیم، خواهد افتاد؛ همچنانکه هر کسی در هر سازمانی ساز خودش را زد و کار خودش را کرد؛ بدون اینکه فکر کند چه بلایی سر مردم آمد؛ بنابراین محال ممکن است که در برابر کرونا و یا هر بحران دیگری با عملکرد گذشته نتیجه ای بگیریم.

مدیر مطالعه ملی واکسیناسیون بیماری کرونا در ادامه خاطر نشان کرد: گرچه در زمان آقای روحانی می گفتند که در امر مبارزه با کرونا فرماندهی واحدی وجود دارد. ظاهر امر هم این بود که آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا فرمانده مبارزه و مقابله با کرونا است؛ اما در حقیقت اینگونه نبود و دیگران هر کس نسبت به قدرت و توان خود برای این امر تصمیمی می گرفت.

 

دکتر مسعود یونسیان، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

یونسیان با اشاره به لزوم اقتدار در مدیریت و فرماندهی بجران هایی چون کرونا عنوان کرد: مشکلی که در دولت آقای روحانی وجود داشت، این بود که ایشان اقتداری که برای مدیریت چنین امر مهمی نیاز بود را نداشت و بجای ایشان ارگان دیگری می گفت که ما خودمان می دانیم که با رعایت پروتکل ها کار را پیش ببریم؛ اما این‌ها تمام آفت هایی بود که پایه های دولت دوازهم را سست کرده بود که در روزهای آخر به کلی کار رها شده بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به کیفیت اجرای یک تصمیم متذکر شد: در چنین مواردی که به جنگ تشبیه شده و واقعا از جنگ خطرناک تر است؛ بهترین تصمیم در صورت نبود فرماندهی واحد، بدترین تصمیم خواهد شد و در مقابل یک تصمیم معمولی و پیش پا افتاده در صورت فرماندهی قدرتمند و واحد قابلیت تصمیمی کارساز و نتیجه بخش را خواهد داشت.

وی در ادامه افزود: اگر قرار باشد در امر مبارزه با کرونا ملوک الطوایفی عمل شود و هرکس ساز خودش را بزند و در این بدبختی منفعت خود را طلب کند، قطعا بهترین تصمیم ها هم عملیاتی نخواهد شد و نتیجه‌ای نخواهد داشت؛ بنابراین به نظر من مهمترین اولویت دولت آینده یا آنچه که از لحاظ زمانی بر همه امورات دیگر تقدم دارد، ایجاد فرماندهی واحد، موثر و یکپارچه است.

یونسیان با ورود به بحث دیگری که در مدیریت و مقابله با کرونا نقشی محوری دارد، گفت: یک مورد دیگر بحث تمکین دیگران از این فرماندهی واحد است. متاسفانه در دولت آقای روحانی معضل اصلی این بود که دیگران از وی به عنوان فرمانده و رئیس ستاد مقابله تمکین نمی کردند. ما این نکته را به عنوان ضعف در شخصیت رئیس جمهور قبل بررسی نمی‌کنیم اما حرف ما این است که سایر سازمان ها و افراد از وی تمکین و اطاعت نمی‌کردند و وقتی در یک جنگ از فرمانده تمکین نشود، کاملا طبیعی است که آن جنگ با شکست مواجه شود.

وی در خاتمه اضافه کرد: بنابراین توانمندی رئیس جمهور یک بحث است و تمکین کردن سایر نهاد ها و افراد از رئیس جمهور هم بحث دیگر است. برای همین ضمانت اجرایی یک تصمیم به تمکین کردن دیگران از فرمانده و رئیس خود بر می‌گردد.

 

انتهای پیام/   

Share/Save/Bookmark