حکایتی عجیب پس از بارش سیل آسا در جنوب شرق کشور؛
ماجرای سلامت جوهای وارداتی به بندر چابهار؛ همچنان در هاله ای از ابهام/آیا جوی سمی خوراک دام برخی استان ها شد؟
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۰
کد مطلب: 19457
 
ماجرای سلامت یا فساد ۱۵ هزار تن جوی وارداتی که مدتی در بندر چابهار دپو شده بود و پس از بارندگی و جوانه زدن، بین برخی استان ها توزیع و حتی در بعضی مناطق مصرف شده است، همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد، موضوعی که پیگیری آن نگاه ویژه دستگاه قضا را طلب می کند.
به گزارش لادیز؛ به نقل از عصرهامون؛ دی ماه امسال بود که کلیپی از دپوی جوی وارداتی در بندر چابهار که نشان می داد، بخش قابل توجهی از این کالا به دلیل بارش های سیل آسا و نگهداری در فضای نامناسب جوانه زده، در فضای مجازی به صورت گسترده منتشر شد.

موضوعی که در همان زمان؛ توسط خبرنگار ما پیگیری شد و مسئولان شرکت پشتیبانی امور دام سیستان و بلوچستان اعلام کردند که به‌دلیل پر بودن انبارها، حدود ۱۵ هزار تن جو از بار دو کشتی وارداتی در محوطه بندر باقی مانده که در زمان بارندگی جهت محافظت روی آن چادر کشی شده، اما جاری شدن و نفوذ آب باران، باعث جوانه زدن حدود ۵۰۰ کیلوگرم از این محصول شد.

اما گویا ماجرای این جوها تمام شدنی نیست و سلامت کل این ۱۵ هزار تن زیر سوال رفته و همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد، کالایی که گفته می شود با وجود مسمومیت و غیر قابل مصرف بودن، بین چند استان توزیع و در برخی مقاصد، مصرف شده است، در حالی که باید امحا یا به شرکت های تولید الکل واگذار می شد.

با توجه به این مهم برای شفاف سازی ماجرا با مسئولان امر گفت و گویی انجام و صحبت های ضد و نقیضی از سوی آن ها مطرح شد، یکی همچنان بر سلامت این ۱۵ هزار تن جو پافشاری می کند و دیگری می گوید که در بخشی از این محصول در مسیر به سمت مقاصد هدف به دلیل رطوبت بالا، قارچ مشاهده شده است، اما از نتایج آزمایش مجدد اظهار بی اطلاعی می کند.

از سویی علی الرغم این که طبق گفته مسئولان، سلامت این محصول در مرحله اول توسط اداره استاندارد چابهار تایید شده، مدیر این اداره با وجود وعده مصاحبه و پس از چند روز انتظار و قول مکرر، پاسخگو نبوده و اظهار بی اطلاعی می کند.

فساد ۱۵ هزار تن جوی واردتی در بندر چابهار صحت ندارد!

سیامک سرابندی، مدیر کل پشتیبانی امور دام سیستان و بلوچستان در گفت و گو با در این باره بیان کرد: این که گفته می شود، ۱۵ هزار تن جو وارداتی از طریق بندر چابهار، دچار فساد شده، واقعیت ندارد، مدارک هم نشان می دهد که این میزان جو قابلیت استفاده داشته، توزیع هم شده و در حال استفاده است.

وی ادامه داد: این موضوع که گفته می شود این میزان جو با وجود غیر قابل مصرف بودن، توزیع شده است را تکذیب می کنم، فیلمی در فضای مجازی توسط یکی از رانندگان پخش و باعث ایجاد شبهه شد.

این مقام مسئول گفت: در پی انتشار این فیلم، بررسی های کامل صورت گرفت، آزمایش های متعددی روی این جو انجام شد، بر اساس نتایج آزمایشات جو سالم تشخیص داده شد و توزیع شده است.

وی با بیان این که تمام دستگاه های ناظر روی این موضوع کار کردند، اظهار کرد: سلامت جامعه و دام کشور برای این شرکت خیلی اهمیت دارد و به هیچ عنوانی محصولی را که دچار آسیب یا فساد شده بدون در نظر گرفتن سلامت جامعه توزیع نمی کنیم.

سرابندی تاکید کرد: آزمایش های کامل انجام و سلامت جو تایید و به دستور دستگاه های ناظر توزیع شده است.

مشاهده قارچ در بخشی از جوهای حمل شده به مقاصد

مهدی حسینی، مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان نیز در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: ماجرا از این قرار بود که پس از عملیات تخلیه و بارگیری جوی وارداتی در بندر چابهار، بخش هایی از بار دو کشتی به میزان ۱۴ یا ۱۵ هزار تن در این بندر باقی مانده بود.

وی ادامه داد: در ادامه ماجرا شاهد بارندگی سیل آسا در منطقه بودیم که منجر به خیس شدن و جوانه زدن بخشی از جوها شد که فیلم آن در فضای مجازی هم انتشار گسترده ای پیدا کرد.

حسینی اضافه کرد: با توجه به این مهم دستگاه های نظارتی و حاکمیتی شهرستان ورود پیدا کردند و نمونه برداری توسط اداره استاندارد با حضور کارشناس دامپزشکی و شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان بازرسی صورت گرفت.

وی ادامه داد: بر اساس آزمایش های صورت گرفته توسط اداره استاندارد مشخص شد که نمونه ها هیچ مشکلی ندارد، اما پس از ارسال به استان های هدف، در برخی مقاصد به دلیل این که رطوبت جوها بر اثر بارندگی بالا رفته، منجر به رشد قارچ شده بود.

این مقام مسئول اظهار کرد: در استان های مقصد مجدد نمونه برداری صورت گرفته، اما نتایج آزمایش ها به ما اعلام نشده، فقط برخی استان ها از جمله یزد، سمنان و کرمان اعلام کردند که این محصول موردی نداشته و نسبت به مصرف آن اقدام کردند.

وی با تاکید بر این که این ۱۵ هزار تن جو از سیستان و بلوچستان سالم خارج شده است، افزود: در برخی استان ها چون قارچ ها را مشاهده کردند، نمونه برداری صورت گرفته، اما در جریان نتیجه آزمایش ها نیستم.

لزوم ورود دستگاه قضا و ارگان های نظارتی به پرونده جوهای مشکوک

حال با توجه به نگرانی به وجود آمده در جامعه و نامعلوم بودن سلامت جوهای توزیع شده بین استان ها و استفاده از آن به عنوان خوراک دام، از دستگاه قضا و ارگان های نظارتی انتظار می رود در این رابطه ورود کند و موضوع به صورت جدی پیگیری و اطلاع رسانی شود.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark