مسئول دفتر نمایندگی سپاه شهرستان میرجاوه؛
پوشش، معرّف شخصیت و عفت زن مؤمن است
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۱۴
کد مطلب: 20347
 
مسئول دفتر نمایندگی سپاه شهرستان میرجاوه: پوشش، معرّف شخصیت و عفت زن مؤمن است و موجب می‌گردد که افراد لاابالی جرئت نکنند به او جسارت کرده و به دید شهوت و هوسرانی به او بنگرند.
حجت‌الاسلام محمدعلی لکزایی در گفت‌وگو با پایگاه خبری لادیز نیوز با اشاره به آیه قرآن بیان کرد: یا ایها النبی، قل لازواجک و بناتک و نساء المؤمنین یدنین علیهنّ من جلابیبهنّ ذلـک ادنی ان یعرفن فلایؤذین و کان الله غفوراً رحیماً؛ای پیامبربه زنان و دختران خود و به زنان مؤمن بگو روسری‌های بلند بر خود بیفکنند، این عمل مناسب‌تر است، تا (به عفت و پاکدامنی) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند و خداوند آمرزندة مهربان است.1(سورة احزاب، آیة 59)

وی افزود: زنان مؤمن برای اینکه مورد آزار افراد هرزه قرار نگیرند، به‌گونه‌ای خود را بپوشانند که زمینه‌ای برای بی‌حرمتی به آنها فراهم نگردد.

مسئول دفتر نمایندگی سپاه شهرستان میرجاوه تصریح کرد: خداوند در این فرموده‌اش، ابتدا فلسفة حجاب را تبیین می‌کند و با تهدید و زور، دستور حجاب را مطرح نمی‌کند و سپس، به بیان الگوی عملی پوشش؛ یعنی جلباب که پوشش خاص آن زمان بوده است، اشاره می‌کند. در اینجا، می‌توان نتیجه گرفت که برای ایجاد فرهنگ حجاب و پوشش مناسب در جامعه، باید ابتدا پایه‌های اعتقادی و بینش افراد را نسبت به این موضوع، محکم کنیم و این، یعنی نهادینه‌سازی باورهای درست و فرهنگ‌سازی دقیق؛ بنابراین، تهدید و اجبار، هیچ‌گاه به‌عنوان اولین راهکار، اثربخش نخواهد بود.

لکزایی ادامه داد: خدا در قرآن به پیامبر می‌فرماید: که ابتدا، به زنان و دختران خود و بعد، به زنان مؤمن بگو که حجاب را رعایت کنند. یعنی؛ در امربه‌معروف، اول از خودی‌ها و نزدیکان شروع کنیم، سپس به سراغ دیگران برویم. همچنین در احکام الهی، تفاوتی میان همسران و دختران پیامبر، با دیگر زنان وجود ندارد احکام دینی، باید موردتوجه و استفادة همه قرار گیرد.

وی اظهار کرد: در خصوص آثار فردی رعایت حجاب، می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1.احترام به شخصیت زن، به واسطه‌ی رعایت حجاب، 2.مصونیت ارتباطات زن با مردان غریبه، 3.حفظ اعتقادات مذهبی افراد، 4.حفظ عفت زن و جلوگیری از فساد و ناهنجاری.در خصوص آثار اجتماعی حجاب هم میتوان به موارد ذیل اشار کرد:
1.سلامت نسل جدید جامعه، 2.پیشگیری از فساد اخلاقی، 3.مبارزه با مظاهر بی‌دینی، 4.حفظ کیان خانواده.

کارشناس مذهبی و مسئول دفتر نمایندگی سپاه افزود: از مجموع این مباحث، به‌روشنی استفاده می‌شود که مراد از حجاب اسلامی، پوشش و حریم قایل شدن در معاشرت زنان با مردان نامحرم، در خلال رفتارهای مختلف آنها، مثل نحوة پوشش، نگاه، حرف‌زدن و راه‌رفتن است.
بنابراین، حجاب و پوشش زن،به منزله‌ی یک حاجب و مانع در مقابل افراد نامحرمی است که قصد نفوذ و تصرّف در حریم ناموس دیگران را دارند.
وی افزود: این نوشتار را با بیان سخنانی از استاد شهید «مرتضی مطهری» که در تبیین فلسفة حجاب در اسلام، تلاش علمی فراوانی داشت، به پایان می‌رسانیم: «عده‌ای می‌گویند: چون حجاب، به معنی پرده است، اسلام خواسته است زن باحجاب باشد، یعنی همواره پشت پرده بوده و در عزلت و گوشه‌نشینی باشد، اما باید بدانیم آنچه دربارة پوشش زن است کلمه «ستر» به کار می‌رود. پوشش زن، در اسلام آن است که معاشرت با مردان، بدن خود را پوشانده و از جلوه‌گری، پرهیز کند»
Share/Save/Bookmark