آغاز توزیع ۱۵۴۰ تن گندم بذری بین کشاورزان سیستان و بلوچستان
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۰۷:۰۰
کد مطلب: 20284
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۱۵۴۰ تن گندم بذری بین کشاورزان استان در حال توزیع است.
به گزارش لادیز به نقل تسنیم، سیدمحمدرضا سیدحسینی اظهار کرد، با اشاره به خرید 1540 بذور گندم در پایه‌های مادری و گواهی شده از کشاورزان استان سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: عملیات بوجاری و ضدعفونی بذر نسبت به سال‌های گذشته یک ماه زودتر شروع شده و تاکنون مقدار 380 تن از این بذرها بوجاری و ضدعفونی شده و بین کشاورزان استان در حال توزیع است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان افزود: با هدف ارتقای تولید، در سال زراعی جاری یک هزار و 500 کیلوگرم کود بذر مال روی از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان در اختیار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قرار گرفته و این شرکت همه بذرهای گندم را پس از آغشته کردن به کود بذر مال روی، در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.

وی بیان کرد: عنصر روی باعث جوانه‌زنی سریع بذر و یکنواختی در جوانه‌زنی شده و از طرفی موجب افزایش سرعت رشد اولیه، تراکم بوته در واحد سطح، استقرار بهتر و مناسب‌تر گیاهچه در خاک، افزایش حجم ریشه‌ و پنجه‌زنی و افزایش عملکرد بالا در خاک‌های فاقد روی می‌شود.

سیدحسینی همچنین از آغاز به کار پنجمین کاروان بزرگ ترویجی الگوی کشت پاییزه محصولات زراعی در سیستان وبلوچستان خبر داد و گفت: به منظور دانش‌افزایی و آگاهی بخشی در خصوص برنامه الگوی کشت سال زراعی جاری، حرکت کاروان ترویجی استان از امروز روز گذشته با حضور گسترده محققین، کارشناسان، مروجین و بهره‌برداران با 98 سازه ترویجی در 49 مرکز جهاد کشاورزی بخش و دهستان آغاز شده است.

وی با بیان اینکه در موضوع الگوی کشت فقط با کشاورزان سر و کار نداریم بلکه مسئولین نیز که به طور مستقیم و غیرمستقیم با کشاورزان در ارتباط هستند باید در جریان اهداف برنامه‌های اجرا شده و در دست اقدام سازمان قرار بگیرند، حضور ائمه‌ جمعه، فرمانداران، بخشداران و مسئولین محلی را در این کاروان‌ها از نقاط قوت آن دانستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان انتقال و نشر دانش و فناوری‌های نوین، افزایش بهره‌وری مصرف آب، بیمه، مدیریت مخاطرات و تاب‌آوری، جهش تولید در دیم‌زارها، کاهش ضایعات و نهایتاً افزایش درآمد کشاورزان را از رویکردهای اصلی این کاروان دانست.

تولید 400 هزار اصله نهال در سیستان و بلوچستان

سعید نارویی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: در سال جاری بیش از 400 هزار اصله نهال میوه های سردسیری، گرمسیری، نیمه گرمسیری و گیاهان زینتی با هدف توسعه و نوسازی باغات و احداث باغات جدید با ارقام تجاری در استان تولید شده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان افزود: عمده نهال‌های تولیدی در سیستان و بلوچستان شامل انواع انبه، موز، کنار پیوندی، پاپایا، گواوا، چیکو، تمبر هندی، مرکبات، پسته، انار، توت و انجیر و گیاهان زینتی از قبیل گل کاغذی، گل یاس، تکوما و ... بوده و تاکنون برای 57500 اصله، شناسه نهال صادر و آماده کشت است.

وی بیان کرد: در حال حاضر 10 نهالستان و مرکز تولید نهال دارای مجوز در شهرستان‌های نیکشهر، چابهار، راسک، خاش، میرجاوه و نیمروز و بمپور مشغول به فعالیت است.

نارویی گفت: تنها واحد کشت بافت استان در مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان در شهرستان بمپور قرار دارد که در سال‌ جاری اقدام به تولید 40 هزار اصله نهال کشت بافت موز کرده است.
Share/Save/Bookmark