همت دولت سیزدهم برای رفع تنش آبی در جنوب شرق؛
پروژه انتقال آب از دریای عمان با سرعت ادامه دارد/ ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تخصیص یافت
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۰۹
کد مطلب: 20177
 
پروژه انتقال آب از دریای عمان یکی از طرح‌های مهم و کلان برای رفع تنش آبی در استان کویری سیستان و بلوچستان است.
به گزارش لادیز به نقل از عصر هامون، چالش کم‌آبی و بروز خشکسالی در کشور به‌ویژه در شمال سیستان و بلوچستان به مرحله بحرانی رسیده است که علاوه بر تأمین آب آشامیدنی برخی از فعالیت‌های کشاورزی نیز در این منطقه به طور کامل متوقف شده است.

عدم تحقق حقابه قانونی سیستان از سوی کشور افغانستان نیز بر این چالش افزوده است که علی‌رغم همه رایزنی‌ها و برگزاری جلسات اما کشور افغانستان به تعهدات خود در قبال حقابه عمل‌نکرده است.

دولت برای تأمین آب شرب در سیستان و بلوچستان طرح‌های از جمله حفر چاه‌های ژرف و انتقال آب از دریای عمان را در دستور کار خود قرارداد، این طرح از مهرماه سال ۱۴۰۰ آغاز شده و شامل سامانه آبگیر و تأسیسات شیرین‌سازی و نمک‌زدایی برای ظرفیت نهایی ۲/۴ میلیون مترمکعب در روز آب شیرین، سامانه انتقال آب به طول خط ۷۲۰ کیلومتر در سیستان و بلوچستان برای ظرفیت ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال، اجرای مسیر و تونل برای احداث سه خط لوله برای ظرفیت نهایی انتقال ٨٠٠ میلیون مترمکعب آب در سال و احداث نیروگاه سیکل ترکیبی هزار مگاواتی برای تأمین انرژی است.

هدف ما سرعت‌بخشیدن به این پروژه است
وزیر صنعت معدن و تجارت روز گذشته در سفر به جنوب سیستان و بلوچستان و در بازدید از پروژه شیرین‌سازی و نمک‌زدایی آب دریای عمان بیان کرد: این پروژه پیشرفت ۱۲درصدی داشته و با اعتبار ۱۶۰ هزار میلیاردتومانی که برای آن تخصیص‌یافته، باعث خوشحالی است که به‌زودی کام مردم این دیار شیرین شود.

عباس علی‌آبادی افزود: لوله‌گذاری خط انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان در مسیری قرار گرفته است که از مناطق تجمع جمعیت عبور کند تا نیاز آب استان تأمین شود و هدف ما سرعت‌بخشیدن به این پروژه است.

وی با بیان اینکه انتقال آب به شهرها و روستاها موجب توسعه اشتغال و تولید می‌شود و می‌تواند رونق خوبی را به دنبال داشته باشد تصریح کرد: در ابتدا مشکل آب شهر چابهار که سال‌هاست آب آن جیره‌بندی شده است، رفع و از آب شبانه‌روزی بهره‌مند می‌شود و در ادامه انتقال آب به دیگر شهرها و روستاها انجام خواهد شد.

وزیر صنعت معدن و تجارت با تأکید بر اینکه این پروژه بسیار بزرگ و مهم است و هدف ما اتمام آن تا پایان سال آینده خواهد بود اظهار کرد: برای تحقق این امر همه دستگاه‌های صنعتی بسیج شده‌اند و سرمایه‌گذاری گسترده‌ای برای این پروژه تخصیص‌داده‌شده است.

علی‌آبادی خاطرنشان کرد: امیدواریم با اتمام این پروژه تا سال آینده بسیاری از مشکلات بی‌آبی برطرف شود و چابهار به‌عنوان بزرگ‌ترین بندر اقیانوسی کشور است می‌بایست در ابتدا آب آن تأمین شود تا مردم دغدغه‌ای نداشته باشند.

وی گفت: برای سرعت‌بخشیدن به روند انجام کار لوله‌گذاری از زاهدان به چابهار چندین پیمانکار به کار گرفته شده‌اند تا با سرعت بیشتری این پروژه به اتمام برسد.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark