بی آبی و سقایی در جوار دریا؛
سیستان و بلوچستان و بحران آب در روستاهای صیادی/ آبرسانی سقایی به مناطق درگیر تنش آبی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ دی ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۲۸
کد مطلب: 19918
 
با وجود اینکه سیستان و بلوچستان یکی از استان های در جوار دریاست اما سال هاست روستاهای صیادی در وضعیت بسیار بدی از نظر آبی قرار گیرند و به صورت سقایی آبرسانی انجام شود.
به گزارش  لادیز به نقل از عصرهامون، سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان ایران که منابع تامین آب آن پایدار نیست، مدت هاست شکل بحرانی به خود گرفته، به گونه ای که زنگ بحران کم آبی در بسیاری نقاط این خطه خصوصا در جنوب این استان به صدا در آمده است.
 
این استان به‌واسطه اقلیم گرم و خشکی که دارد به‌طور میانگین معمولاً جزو کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور در طول یک سال آبی است و همین موضوع مردم سیستان و بلوچستان را همواره با چالش آب مواجه کرده است.
 
با توجه به کمبود شدید آب در روستاهای جنوب استان تانکرهای آبرسانی برای رفع مشکلات این مناطق در نظر گرفته شده اند اما تعداد بسیار اندک این تانکرها نمی تواند جوابگوی نیاز این همه متقاضی نیازمند و بحران زده آبی باشد.
 
در این بین دو روستای صیادی بندر تنگ و پزم در شهرستان کنارک با مجموع جمعیت نزدیک به ۱۰ هزار نفر وضعیت بسیار بدی از نظر آبی قرار دارند و به صورت سقایی آبرسانی انجام می شود.
 
۳۵ تانکر برای رفع بحران فعلی کم آبی به روستاهای بندر تنگ و پزم آبرسانی می کنند

فاروق اعظمی، نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها با اشاره به وضعیت بحرانی آب در روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان و در طی بازدید از پروژه خط جدید انتقال آب به روستاهای جنوب استان، بیان کرد: معضل خشکسالی و کمبود آب به ویژه ساکنان نقاط روستایی جنوب استان را با مشکل مواجه کرده و بعضاً مردم روستایی از منابع آب غیربهداشتی مانند هوتگ بهره می‌گیرند.
 
وی با بیان اینکه روستاهای پزم تیاب و مچان شهرستان کنارک سال هاست با مشکل بی آبی مواجه هستند، افزود: این روستاها از سال‌های دور درگیر مشکل کم آبی بوده‌اند و به صورت سقایی آبرسانی می‌شدند تا اینکه از لوله کشی آب برخوردار شدند.
 
وی ادامه داد: آب مورد نیاز روستای پزم از رودخانه کهیر و روستای تنگ هم از حوزه آبریز بندینی تامین می‌شد.
 
نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: خط انتقال آب بندینی به روستای تنگ بعد از گذشت سال‌ها هنوز تکمیل نشده و رودخانه کهیر هم با مشکل خشکسالی روبه رو شده است.

طرح های آب رسانی برای تامین آب روستایی باید ریشه ای حل شود

وی گفت: تامین آب از طریق دستگاه آب شیرین کن برای روستای پزم در دستور کار است اما کاری زمان بر است و به سرعت قابل بهره برداری نیست.
 
اعظمی با بیان اینکه طرح های آب رسانی برای تامین آب روستایی باید ریشه ای حل شود، اذعان کرد: برای رفع ریشه‌ای مشکل باید ابتدا نیاز آبی مردم را از طریق آبرسانی سقایی برطرف کرد تا فرصتی برای اجرای طرح‌های آب رسانی از دریا ایجاد شود.
 
وی گفت: برنامه ها در ۳ قالب فوری، کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم بندی شده و برای رفع بحران فعلی ۲۵ تانکر به پزم تیاب و ۱۰ تانکر به پزم مچان به صورت روزانه تا رفع مشکل و تکمیل خط جدید آب رسانی می کنند.
 
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark