مردانه ایستادند تا انقلاب نایستد؛
17بهمن 57 در سیستان وبلوچستان چه گذشت/"تیمور مرداقلی" و" محمدرضا رزمجو مقدم" علمدار شهدای انقلاب در زاهدان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۴۸
کد مطلب: 19369
 
حدود پنج هزار نفر از مردم زاهدان در هفدهم بهمن ماه سال 57 پس از اجتماع در مسجد جامع اقدام به برپایی راهپیمائی کردند که در برخورد های این روز حدود ۳۰ تن زخمی و دو نفر هم به شهادت رسیدند.
به گزارش لادیز،به نقل از عصرهامون، دهه فجر هرسال یادآور پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی است، انقلابی که برای زنده نگه داشتن آن خون های زیادی به زمین ریخت و شهدای زیادی در مسیر آن جان خویش را نثار کردند.

سیستان وبلوچستان هم یکی از استان هایی است که مردم انقلابی و همیشه در صحنه آن در ابتدای انقلاب اسلامی شهدای زیادی تقدیم انقلاب کردند.

در این بین هفدهمین روز از بهمن سالروز اولین شهدای انقلاب شهید "تیمور مرادقلی" و " محمد رضا رزمجو مقدم" است.
هفدهم بهمن ماه سال 57 در چنین روزی حدود پنج هزار نفر از مردم زاهدان پس از اجتماع در مسجد جامع شهر دست به یک راهپیمائی زدند.

این راهپیمائی که ابتدا با آرامش برگزار شد پس از مدت کوتاهی با حمله عده ای افراد ناشناس چماق به دست به خشونت گرائید و گروهی که خود را موافق دولت اعلام می کردند با پرتاب سنگ به طرف راهپیمایان آغاز گر برخورد های بعدی بودند.

راهپیمایان پس از این واقعه هر کدام با سنگ و چوب های بلند و وسیله های فلزی مسلح شدند و در یکی از چهارراه ها یک دستگاه وانت بار حامل افراد موافق دولت مورد هجوم راهپیمایان قرارگرفت و با پرتاب یک نوع ماده آتش زا از طرف راهپیمایان به دو دسته تقسیم شدند و در حالی که بسیجیان آمده بودند الله اکبر گویان به راهپیمائی خود ادامه دادند در چهارراه دیگری یک دستگاه وانت حامل تعدادی چماق به دستان به صفوف جمعیت حمله کرد و تعدادی از راهپیمایان را به سختی مجروح کرد.

در برخورد های این روز حدود ۳۰ تن زخمی شدند و تعداد دو تن به اسامی "تیمور مرادقلی" و "محمد رضا رزمجو مقدم" به درجه شهادت رسیدند به دنبال این واقعه شهر متشنج و ادارات و مغازه ها تعطیل شد.

هم اینک با گذشت 43 سال از آن روزها، بهمن ماه که می شود استان پهناور سیستان وبلوچستان رنگ و بوی روزهای انقلاب به خود می گیرد و تمام کوچه و خیابان ها مملو از المان ها، روزشمارها و یا پلاکاردهایی می شود که منتسب به روزهای 12 تا 22 بهمن سال 57 است.
 
تیمور مرادقلی اولین شهید انقلاب در سیستان وبلوچستان

تیمور مرادقلی اولین شهید انقلاب در سیستان وبلوچستان بود؛ وی از برگزار کنندگان و اداره کنندگان راهپیمایی ۱۷ بهمن ماه سال ۱۳۵۷ بود که در حین راهپیمایی بر اثر حمله نیروهای ضد انقلاب با اتومبیل به صفوف انقلابیون به درجه رفیع شهادت نائل و در گلزار شهدای زاهدان به خاک سپرده شد.

 این شهید والا مقام از ابتدای ورود به آموزش و پرورش جزو نیروهای انقلابی بود، به بزرگان فامیل احترام می‌گذاشت و برای نماز اول وقت و شرکت در مجالس دینی اهمیت خاصی قائل بود.

همزمان با اوج‌گیری مبارزات انقلابی علاوه بر شغل معلمی به عنوان دانشجوی رشته مهندسی برق تحصیل کرد و نقش بسیار تأثیرگذاری را در روشنگری دانش آموزان، اقوام و مردم شریف زاهدان داشت، بنا به ارتباطی که با حجت الاسلام والمسلمین «سیدمحمدتقی حسینی طباطبایی» و روحانی مبارز شیخ «غلامرضا مرادقلی» برقرار کرده بود از کاشمر به زاهدان انتقال یافت.

از جمله فعالیت‌های وی پخش بیانیه، توزیع اطلاعیه‌ها و تصاویر حضرت امام (ره) و برگزاری و شرکت در جلسات ضدرژیم بود.
 
محمدرضا رزمجو مقدم دیگر شهید انقلاب اسلامی در تاریخ مبارزات

شهید رزمجو مقدم هم جزو یکی از این راهپیمایان بود که توسط عمال رژیم در همان روز به شهادت رسید و نامش به عنوان یکی از نخستین شهدای انقلاب اسلامی در تاریخ مبارزات انقلابی مردم سیستان و بلوچستان ثبت شد.

مسجد جامع، کانون انقلاب در زاهدان بود

در سیستان و بلوچستان و زاهدان مسجد جامع کانون تظاهرات انقلابیون بود، سخنرانی‌ها و شخصیت‌های انقلابی مرکز فعالیت هایشان آنجا و کتابخانه مسجد جامع زاهدان انجام می شد.
 
محور تجمعاتی که در زمان انقلاب توسط روحانیون و مردم و کسبه صورت می گرفت مسجد جامع بود و آیت الله کفعمی توسط افرادی که داشتند این تجمعات را بسیار خوب سازماندهی می کردند، تظاهرات یا در مسجد جامع آغاز می‌شد و یا خاتمه می یافت و در همه این تظاهرات آیت الله کفعمی حضور داشتند.

در شهرهای دیگر استان مسجد حکیم زابل به سبب فعالیت شهید حجت الاسلام سید محمد تقی طباطبایی و در ایرانشهر مسجد آل رسول فعال بوده اما به سبب شرایط و محدودیت ها در ایرانشهر در حد تجمعات و تطاهرات نیست اما انقلاب زیرپوستی در جریان بود.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark