مردم نگران کمبود واکسن برکت نباشند/واکسیناسیون ورعایت پروتکل‌های بهداشتی، تنها راه مقابله با شیوع کرونا
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۳:۱۳
کد مطلب: 18433
 
مهدی طباطبایی گفت: در حال حاضر تنها راه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

  به گزارش سایت لادیز؛به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا با گذشت چند ماه از آغاز واکسیناسیون کرونا در سیستان وبلوچستان و واکسیناسیون گروه های پرخطر، حالا نوبت به گروه های 40 سال به بالا رسیده است. اما آنچه در این بین موجی از نگرانی را به وجود آورده کمبود و نبود واکسن کرونا از نوع برکت است.

وقفه ایجاد شده در روند واکسیناسیون باعث شد تا مردم از یک سو نگران کمبود واکسن و از سوی دیگر در انتظار تزریق مرحله دوز دوم از نوع برکت باشند.

 ۱۹۱ هزار نفر در سیستان وبلوچستان واکسینه شدند

مهدی طباطبایی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص استقبال مردم سیستان و بلوچستان از تزریق واکسن کرونا بیان کرد: تاکنون حدود ۱۹۱ هزار نفر واکسینه شده‌اند و پوشش واکسیناسیون در گروه سنی بالای ۴۰ سال حدود ۴۱ درصد و در گروه سنی ۱۸ سال حدود ۲۰ درصد است.

وی افزود: واکسیناسیون بر اساس سند ملی واکسیناسیون کرونا انجام می‌شود که در واقع همه گروه های سنی و گروه‌های هدف و پرخطر در آن مشخص شده اند، اگر چه هنوز به پوشش ایده‌آل نرسیده‌ایم به طوری که گروه سنی بالای ۶۰ سال تقریباً پوشش ۵۰ درصدی در دریافت واکسن کرونا داشتند؛ این در صورتی است که اگر بخواهیم زنجیره انتقال قطع و گردش ویروس کم شود باید حداقل ۸۰ درصد جمعیت واکسینه شوند.

این مقام مسئول ادامه داد: در این زمینه با عدم استقبال در برخی از موارد مواجه بوده ایم که تقاضا می کنیم از هم استانی ها برای این بیماری هزار چهره راهکاری جز واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌ها وجود ندارد، تجربه نشان داده در دنیا نقاطی که پوشش واکسیناسیون کامل بوده علی‌رغم اینکه ویروس دلتا وارد شده موارد ابتلا خفیف و سرپایی و مرگ و میر نیز تقریباً صفر بوده است.

وی تصریح کرد: این روند نشان می‌دهد واکسن کرونا از میزان مرگ و میر و بستری ها جلوگیری می کند و افرادی که واکسن دریافت کرده اند ممکن است به نوع خفیف آن دچار شوند.

طباطبایی اذعان کرد: دو دوز واکسن ایمنی کامل نمی‌دهد و میزان ایمنی آن نیز متفاوت بین ۸۰ تا ۹۵ درصد برحسب نوع واکسن است، بر این اساس افرادی که واکسن تزریق می‌کنند نباید خیالشان راحت باشد که دیگر مبتلا نمی‌شوند.

به گفته وی، واکسن کمک بسیار بزرگی در کاهش آمار مبتلایان و میزان مرگ و میر می کند اما مکمل آن رعایت پروتکل‌ها خصوصا استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی است تا از ابتلای جلوگیری کند.

مردم نگران تأخیر در تزریق دوز دوم واکسن کرونا نباشند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در بخش دیگر سخنان خود در خصوص کمبود واکسن و برکت در استان، گفت: آنچه از سطح ملی دریافت کرده ایم تاکنون توزیع شده، در شهر زاهدان بیش از ۲۸ هزار دوز در مرحله اول به گروه‌های هدف تزریق شده، در مرحله اخیر حدود ۱۰ هزار دوز واکسن تزریق شد، اکنون نیز منتظر بوده و هماهنگی با وزارت بهداشت صورت گرفته که به محض ورود و دریافت از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی های به طور کامل صورت می‌گیرد این اطمینان وجود دارد که واکسن تامین خواهد شد.


وی در خصوص نگرانی برخی از شهروندان مبنی بر تاخیر بین تزریق در دو مرحله از واکسن، گفت: فاصله ای که برای دوز واکسن تعریف شده قراردادی است، مطالعات نشان داده با این فاصله حداکثر ایمنی ایجاد و اثربخشی وجود دارد اما اگر این فاصله با تاخیر انجام شد به معنی عدم تأثیرگذاری نیست زیرا برخی واکسن‌ها هرچه فاصله بین آنها بیشتر باشد اثربخشی بیشتری نیز دارند، پس این اطمینان خاطر را می‌دهیم که مردم نگران اثربخشی واکسن‌ها نباشند.

این مقام مسئول در ادامه در پاسخ به سوال شهروندان مبنی بر اینکه اگر دوز اول واکسن برکت تزریق شده باشد در مرحل دوم می توان نوع دیگری دریافت کرد، افزود: خیر، تنها واکسنی که در دنیا ثابت شده و می‌توان ترکیبی آن را استفاده کرد از نوع آسترازنکا و فایزر است بر این اساس توصیه می‌کنیم واکسنی که در مرحله اول تزریق شده در دوز بعدی هم همان نوع تزریق شود.

طباطبایی در خصوص تزریق واکسن به مادران باردار نیز گفت: بانوان باردار بعد از هفته ۱۲ بارداری می‌توانند واکسن تزریق کنند، اما تقاضا داریم به صورت مستقیم مراجعه نکرده بلکه به پایگاه‌های سلامت محل زندگی خود مراجعه تا مراقبین سلامت آنها را ارزیابی کنند، خانم های بارداری پرخطر و دارای بیماری زمینه ای نیز به مراکز تجمعی واکسیناسیون برای تزریق ارجاع داده خواهد شد.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark