یکی از چالش‌های جوانی جمعیت؛
بلاهایی که سقط عمدی جنین بر سر مادر می‌آورد
تاریخ انتشار : جمعه ۱۴ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۲۲
کد مطلب: 20250
 
سقط عمدی جنین از جمله چالش‌های جوانی جمعیت محسوب می‌شود و نبود آگاهی مناسب در میان زوجین، یکی از عواملی است که موجب این اقدام در جامعه می‌شود.
به گزارش لادیز به نقل از عصرهامون، جمعیت هر کشور و زیاد بودن قشر جوان و فعال آن به عنوان یک سرمایه ملی و از مولفه‌های قدرت هر سرزمین و کشوری است.

چالش کمبود جمعیت در برخی کشورهای جهان به عنوان یک آسیب و نقصان جدی به شمار می‌رود و دولتمردان آنها را به چاره اندیشی واداشته است.

در ایران نیز موضوع کاهش جمعیت به امری قابل توجه و مهم بدل شده و روند کاهشی آمار جمعیت به ویژه در دهه گذشته موجب نگرانی عمیق شده است.

روند پیر سالی جمعیت و حرکت شتابان کشور به سمت سالمندی، مسؤولان مختلف را به این فکر سوق داده تا بتوانند با اعمال سیاست‌های تشویقی مردم؛ به ویژه زوجین جوان را به فرزندآوری هدایت کنند.

نگرش جامعه باید نسبت به مسئله سقط عمدی جنین تغییر یابد

عبدالعزیز نرماشیری، مدیر درمان حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: سقط عمدی جنین که از جمله چالش‌های جوانی جمعیت محسوب می‌شود نبود آگاهی مناسب در میان زوجین، یکی از عواملی است که موجب این اقدام در جامعه شده و طی آخرین آمار سقط جنین در کشور ۳۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار انجام می‌شود.

وی ادامه داد: اگر درصد کمی از این سقط‌های عمدی پیشگیری شود می‌تواند در افزایش باوری در کشور تاثیرگذار باشد.

این مقام مسئول افزود: قدم اول برای این موضوع باید اقداماتی صورت بگیرد که نگرش جامعه را نسبت به مسئله سقط تغییر یابد که باعث آگاهی سازی مردم شود و مهم‌ترین راهکار جهت پیشگیری از بروز این بحران است.

نرماشیری تصریح کرد: در طی ماه‌های گذشته سقط جنین پیامدهایی از جمله عفونت‌های رحمی ناشی از سقط عمدی، افسردگی، خودکشی و پس از ان بروز عفونت در خون و در نهایت مرگ مادر میشود.

وی افزود: در حال حاضر برای پیشگیری این مسئله اقداماتی از جمله؛ نظارت دستگاه‌های اجرایی بر روی مطب‌ها و داروخانه‌ها، جمع اوری داروهای سقط جنین از داروخانه، استفاده از داروهای سقط تحت نظر بیمارستان‌ها و برگزاری کارگاه‌های سقط جنین جهت متخصیصن زنان و فعالیت سازمان مردم نهاد جهت پاسخ به مادران باردار است.

مدیر درمان حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر اذعان کرد: برگزاری گروه‌های نظارت بر سلامت و معرفی متخلفین در جهت سقط جنین از جمله اقداماتی است که برای پیشگیری از این مسئله در حال انجام است.

وی گفت: بااین تفاسیر و آمار و ارقام اما کاهش نرخ ازدواج و به دنبال آن کاهش چشمگیر فرزندآوری زنگ خطر پیری جمعیت را به صدا درآورده است، موضوعی که دولتمردان را به تنظیم و تصویب قانونی تشویقی و حمایتی از خانواده و جوانی جمعیت واداشته است.

سقط عمدی جنین، آسیب جدی به سلامت جسمی و روانی مادر وارد می‌کند

مریم کاظمی یکی از کارشناسان خانواده با اشاره به عوارض روحی و روانی برای مادری که اقدام به سقط عمدی جنین می‌کند، بیان کرد: عذاب روحی ناشی از مرگ یک موجود زنده برای مادری که به طور عمدی به سقط جنین اقدام کرده او را دچار عذاب وجدان می‌کند.

وی با بیان اینکه از دست دادن جنین می‌تواند چرخه هورمونی را مختل کند، افزود: احساسات منفی بعد از سقط را به این تغییرات هورمونی هم نسبت داد، بلافاصله بعد از سقط، فرد احساس می‌کند از بار و فشار مسئولیتی بزرگ رها شده و این ظاهر امر است.

این کارشناس ادامه داد: این حالت در برخی کوتاه و در برخی برای طولانی مدت ادامه دارد و گاهی حتی پس از گذشت ۱۰ سال همچنان ادامه می‌یابد.

کاظمی اذعان کرد: افسردگی و اضطراب مادرانی که به طور عمد به سقط جنین اقدام می‌کنند در اغلب موارد به اندازه‌ای حاد می‌شود که نیازمند دارو درمانی مستمر می‌شوند و باید دوره‌های درمانی خود را تا مدت‌ها ادامه دهند.

وی با اشاره به مشکلات حاد در بارداری‌های بعدی تصریح کرد: حاملگی خارج رحم، ایجاد نوزادان معلول، تشکیل غیر طبیعی جفت به علت تخریب رحم، جفت سر راهی و بیماری‌های التهابی لگن حین بارداری‌های بعدی تماما از عوارض سقط عمدی است.

کارشناس خانواده گفت: باید در زمینه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به منظور پیشگیری از سقط عمدی به خانواده‌ها بیشتر اهتمام شود.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark