سیستان و بلوچستان اربعینی شد
پایتخت وحدت اسلامی میزبان زائران اربعین حسینی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۳۷
کد مطلب: 20189
 
هم‌زمان با فرارسیدن ایام پیاده‌روی اربعین پایتخت وحدت ایران اسلامی همچون سال‌های گذشته میزبان زائران اربعین حسینی شد.
به گزارش لادیز به نقل از عصرهامون، اربعین حسینی دریایی خروشان و لاینقطع از فرهنگ ناب اسلامی است و می‌تواند به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه انسان‌سازی برای نسل امروز به جهانیان معرفی شود.

راهپیمایی اربعین رویدادی بی‌نظیر است که هرسال میلیون‌ها نفر از سراسر دنیا دور هم جمع می‌شوند تا پیام وحدت، آزادی‌خواهی و حق‌طلبی را به جهان مخابره کنند.

چند سالی است که سیستان و بلوچستان؛ پایتخت وحدت ایران اسلامی دروازه ورود زائران پاکستانی عتبات‌عالیات برای شرکت در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی شده است.

این استان تنها مسیر زمینی ورود زائران پاکستانی به کشور عراق است که زائران پاکستانی از طریق مرزهای میرجاوه و ریمدان وارد کشور می‌شوند.

مردم شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان در سال‌های اخیر افتخار میزبانی زائران حسینی را دارند و در این سال‌ها نشان داده‌اند که عشق و ارادت به خاندان نبوت و اهل‌بیت علیهم‌السلام شیعه و سنی، فارس و بلوچ نمی‌شناسد.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه امروز دنیا شاهد انسجام امت اسلامی است و نمونه بارز آن پیاده‌روی ایام اربعین حسینی است بیان کرد: نماد هر کشوری ورودی آن کشور است؛ بنابراین سعی کنیم تا به بهترین شکل ممکن از زائران اربعین حسینی که از کشور پاکستان وارد سیستان و بلوچستان می‌شوند استقبال شود.

محمد کرمی با اشاره به اهمیت بخش فرهنگی در مراسم پیاده‌روی اربعین گفت: باید موکب‌ها با برنامه‌ریزی مناسب ایجاد شود.
مردم خونگرم و میهمان‌نواز سیستان و بلوچستان به‌عنوان تنها دروازه زمینی دسترسی زائران پاکستانی به کربلای معلی استقبال و میزبانی از این زائران را افتخار خود می‌دانند.

برپایی موکب‌ها در مناطق مرزی میرجاوه و پیشین و سایر شهرهای مرزی و مرکز استان همراهی مردم شیعه و سنی با مسئولان کاروان‌های زیارتی کربلا و نجف و مشهد در نوع خود بسیار جالب و الگویی شاخص در خدمت‌رسانی به زائران به شمار می‌رود.

به گفته دبیر ستاد مردمی اربعین سیستان و بلوچستان امسال ۲ هزار خادم پذیرای زائران پاکستانی در دو مرز ریمدان و میرجاوه هستند.

رضا بختیاری می‌گوید: موکب‌های مردمی در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی، اطعام، توزیع بسته‌های فرهنگی، حمل‌ونقل و حوزه خدمات‌رسانی نیز به‌صورت خودجوش در شهرها و مناطق مختلف از زوار پاکستانی اربعین حسینی پذیرایی خواهند کرد.

وی همچنین افزود: ثبت‌نام خادمین اربعین در موکب‌های پذیرایی و خدمات‌رسانی به زائران پاکستانی در این استان از طریق سامانه www.40054.ir آغاز شده مردم کمک‌های مالی خود را نیز از طریق همین سامانه به ستاد مردمی اربعین حسینی استان می‌رسانند.

سازمان تبلیغات اسلامی به‌عنوان یکی از دستگاه‌های متولی فرهنگ در کشور در جریان اربعین ورود کرده و ازآنجایی‌که مردم پاکستان علاقه شدیدی نسبت به ایران اسلامی و مردم آن داشته و عاشق ایران هستند از این ظرفیت به‌عنوان یک فرصت فرهنگی و تبلیغی بهره‌گیری می‌کند.

۵۰ مبلغ اردوزبان برای مسئله تبلیغ در بین زوار پاکستانی

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان در نشست روز گذشته با اصحاب رسانه دراین‌خصوص بیان کرد: امروز پیاده‌روی طریق الحسین و اجتماع پرشور عظیم اربعین حسینی جهانی شده و مرزها را درنوردیده است و از همه نقاط دور و نزدیک به نام این حضرت عرض ادب و ارادت می‌کنند، وظیفه ما هم این است که در فرصت ایجاد شده به نام اربعین حسینی تبلیغ و تبیین کرده و خودمان هم در میان این شور و عشق و حماسه‌آفرینی مردم قرار بگیریم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی جهان‌شاهی افزود: در این زمینه پذیرایی و استقبال از زائران پاکستانی چندین سال است مطرح بوده و ستاد مردمی اربعین، استانداری سیستان و بلوچستان، دستگاه‌ها و نهادهای مختلف همراه با مردم شیعه و سنی همگان مشغول خدمات‌رسانی برای تسهیل در ورود، حمل‌ونقل و پذیرایی از این زائران هستند که این مهم باعث شده برای بهره‌مندی از مباحث فرهنگی نیز از این فرصت استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین کاری که سازمان تبلیغات اسلامی در این زمینه انجام داده، کمک به حضور مبلغین اردوزبان در نقاطی است که زائران حضور دارند؛ مانند مرز ریمدان، میرجاوه، موکب امام رضا (ع) و یا ایستگاه‌های مواصلاتی درون و برون‌شهری به‌گونه‌ای که ۵۰ مبلغ اردوزبان هم اینک در حال ارائه خدمت هستند و مسئله تبلیغ در بین زوار پاکستانی را دنبال می‌کنند.

وی با بیان اینکه این اداره کل به دنبال آن است تا خادمین اردوزبان را از بدنه مساجد و هیئت‌ها برای خادمی امام حسین فراخوان کند، اظهار کرد: برای فعالیت‌های فرهنگی اقدام به برپایی موکب‌های فرهنگی، حمایت و رفع نیاز از آنها کرده‌ایم در حال حاضر دو موکب فرهنگی در مرز ریمدان و میرجاوه برپا شده است.

۳۳۷ تن کالاهای اساسی ویژه موکب‌های اربعین حسینی در سیستان و بلوچستان توزیع شد
همچنین محمدمهدی اکبری مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: باتوجه‌به نزدیکی ایام اربعین حسینی و خصوصاً ورود زوار اربعین حسینی از کشورهای همسایه از مرزهای سیستان و بلوچستان، بیش از ۳۳۷ تن کالاهای اساسی شامل مرغ منجمد، برنج، شکر، آرد و نان از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان تأمین گردیده است.

وی افزود: توزیع کالاهای اساسی با هماهنگی ستاد عتبات و عالیات بین موکب‌ها درون و برون‌مرزی استان سیستان و بلوچستان در حال انجام است.

باتوجه‌به اینکه امسال دومین سالی است که ورود گسترده زائرین از مرز ریمدان به کشور صورت می‌گیرد اقدامات زیرساختی برای رفاه حال زائران در این مرز صورت گرفته است.

محمدعلی رافت، سرپرست فرمانداری دشتیاری با اشاره به اینکه در سال گذشته با کمبود سایه‌بان در مرز ریمدان مواجه بودیم افزود: در سال گذشته حدود هزار ۷۰۰ متر سایه‌بان داشتیم که امسال هزار ۵۰۰ متر دیگر به مجموع این سایبان‌ها اضافه شد و هم اکنون جمعاً ۳ هزار ۲۰۰ متر سایه‌بان ثابت در گذرگاه مرزی ریمدان وجود دارد.

وی ادامه داد: در سال گذشته چهار گیت و امسال ۱۰ گیت دیگر به این تعداد اضافه شده و هم اکنون مجموعاً ۱۴ گیت وجود دارد که باید گفت که این گیت‌ها باتوجه‌به جمعیتی که در کشور ورود و خروج می‌کنند تعریف و مدیریت می‌شود.

سرپرست فرماندار شهرستان دشتیاری بیان کرد: یکی از مصوبات ستاد اربعین رساندن آب پایدار به مرز ریمدان بوده که در تعهد شرکت آبفا صورت‌گرفته و سال گذشته تعدادی تانکر ثابت در محل مرز منتقل شده و به‌وسیله پمپاژ آب موردنیاز موکب‌ها و مردم تأمین می‌شده و در حال حاضر این کار برای امسال نیز انجام شده و ما امیدواریم با تلاش و همت مضاعف بتوانیم آب پایدار را به مرز ریمدان برسانیم.

به گفته متولیان امر موکب‌های فراوانی از طرف مردم سیستان و بلوچستان در نجف، کربلا و سامرا برپا شده و در حوزه فرهنگی، تبلیغی و پذیرایی از زائران، ایفای نقش می‌کنند، و این خطه پهناور سهم بزرگی در پرشور بودن اجتماع عظیم حسینی بر عهده دارد.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark