در راستای حل مشکلات سوخت‌رسانی در جنوب شرق کشور؛
راهکار موقت مسئولین برای کاهش صف‌های بنزین/ ناوگان حمل‌ونقل سوخت تقویت می‌شود
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۳۴
کد مطلب: 19983
 
تنها راه برون‌رفت استان پهناور سیستان و بلوچستان از صف‌های طولانی بنزین افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در این استان است.
به گزارش لادیز به نقل از عصرهامون، در روزهای اخیر کارگروهی ویژه برای بررسی مشکلات سوخت‌رسانی به سیستان و بلوچستان، متشکل از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و نمایندگان وزارت نفت با تأکید وزیر نفت تشکیل که در سفر به استان از نزدیک در جریان روند سوخت‌رسانی شامل گاز طبیعی و سوخت مایع قرار گرفتند.
 
این کارگروه در سفر به چابهار، راسک، سرباز، ایرانشهر، خاش، سراوان، زابل و زاهدان از نزدیک مشکلات سیستان و بلوچستان در حوزه‌های گازرسانی و تأمین سوخت مایع شامل بنزین، نفت سفید و نفت گاز را بررسی کردند و مقرر شد موارد مشاهده شده در کمیسیون انرژی مجلس، طرح و تصمیم‌های نهایی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای رفع چالش‌ها اتخاذ شود.
 
در این سفر همچنین مقرر شد در ارتباط با مواردی که باید به‌صورت آنی در دستور کار مناطق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی قرار گیرد، از جمله تشکیل کارگروه‌های تعمیرات تجهیزات سامانه هوشمند سوخت در مناطق چابهار و زاهدان و اعلام کالابرگ جدید توزیع نفت سفید در بعضی از نواحی سیستان و بلوچستان، اقدام لازم دراسرع‌وقت انجام شود.

جایگاه های سوخت باید افزایش یابد
محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس در گفتگو با خبرنگار ما در تشریح تصمیمات اتخاذ شده سفر اعضای کمیسیون انرژی مجلس به استان، علت اصلی مشکلات سوخت و صف‌های طولانی سوخت را در سیستان و بلوچستان عدم افزایش ناوگان رسیدن سوخت به استان عنوان کرد و افزود: در ابتدا باید ناوگان رسیدن سوخت به استان تقویت و در ادامه تصمیمات عاجلی در افزایش تعداد جایگاه‌های عرضه سوخت در استان اتخاذ شود.
 
وی با اشاره به اینکه استانی به پهناوری سیستان و بلوچستان با این رشد جمعیتی در حال حاضر حدود ۱۲۵ جایگاه عرضه سوخت دارد، افزود: این تعداد جایگاه قطعاً جوابگوی نیاز استان نیست و استانی با این وسعت پهناوری و جمعیتی نیازمند ۲۵۰ جایگاه عرضه سوخت است.
 
وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان یک استان ترانزیتی است، بیان کرد: می‌طلبد تا در خصوص افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در این استان تصمیمات مهم و نهایی گرفته شود.

سرگزی ادامه داد: افزایش تعداد جایگاه‌های عرضه سوخت، ایجاد جایگاه‌های سیار و جایگاه‌های سی‌ان‌جی از جمله موارد مهمی است که مجمع نمایندگان استان در نشست روزهای آینده با وزیر نفت مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار خواهند داد.

افزایش جایگاه های سوخت سیستان و بلوچستان در دستور کار دولت
عبدالناصر درخشان نماینده مردم ایرانشهر نیز دراین‌خصوص تأکید کرد: پراکندگی و فاصله زیاد تا رسیدن به جایگاه‌های سوخت یکی از مشکلات مردم استان بود که در سفر اعضای کمیسیون انرژی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد موضوع افزایش جایگاه‌های سوخت در این استان نیز در کمیسیون انرژی مجلس با حضور مسئولان وزارت نفت پیگیری شود.

حسین حسین‌زاده، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در حوزه پخش فرآورده‌های نفتی بزرگ‌ترین مشکل مردم فاصله بسیار محل سکونت آن‌ها به‌ویژه روستاها با جایگاه‌های سوخت است که بعضاً تا ۵۰ کیلومتر با جایگاه‌های سوخت فاصله دارند.
 
وی افزود: ضمن اینکه نمایندگی شرکت پخش در برخی از شهرهای سیستان و بلوچستان محدود است به همین دلیل مردم مجبور هستند برای رفع مشکلات خود در حوزه‌هایی همچون دریافت سهمیه‌ها و کارت سوخت خود فاصله بسیاری را طی کنند تا بتوانند از خدمات شرکت پخش بهره‌مند شوند؛ بنابراین مقرر شد برای افزایش جایگاه‌های سوخت در این شهرستان نیز طی نشستی در کمیسیون انرژی با حضور مسئولان وزارت نفت فکری شود.

جایگاه‌های عرضه سوخت در انتظار یاری سرمایه‌گذاران
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز در سفر به سیستان و بلوچستان گفته بود: مجوز ساخت ۱۲ جایگاه سی‌ان‌جی در سیستان و بلوچستان از سوی وزارت نفت صادر شده که از این تعداد ۳ جایگاه احداث و ۹ جایگاه با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی در حال انجام است.
 
علی‌اکبر نژادعلی یکی از اقدامات مهم در جذب سرمایه‌گذار در بخش احداث جایگاه سی‌ان‌جی را تحویل تجهیزات رایگان برای احداث جایگاه در استان عنوان و افزوده بود: این اقدام در هیچ‌جای کشور غیر از سیستان و بلوچستان انجام نشده و افراد سرمایه‌گذار در صورت داشتن زمین و ثبت‌نام در سامانه مجوزها، درصورتی‌که حائز شرایط شدند، می‌توانند از این امتیاز بهره‌مند شوند.
 
حال باید دید نتیجه سفر اعضای کمیسیون انرژی مجلس به استان و پیگیری‌های نمایندگان مردم در مجلس چه دستاوردهای را برای مردم استان به ارمغان خواهد آورد، آیا صف‌های طولانی سوخت برای همیشه از سیستان و بلوچستان خداحافظی خواهد کرد؟

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark