روز طبیعت، حافظ منابع طبیعی باشیم/ بوستان‌های زاهدان در روز طبیعت آماده پذیرایی از شهروندان است
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۴۲
کد مطلب: 19631
 
سیزدهم فروردین ماه هر سال، روز پایان جشن های نوروزی است. در این روز، مردم بنا بر سنتی فرهنگی، از خانه ها بیرون می آیند و به دشت و صحرا و باغ می روند تا آخرین روز عید را در طبیعت بگذرانند، این روز زیبا را، «روز طبیعت» نام گذاری کرده اند.
به گزارش لادیز؛به نقل از عصرهامون؛ روز ۱۳ فروردین ماه در تقویم رسمی کشور روز طبیعت نامگذاری شده است، سیزدهم فروردین‌ماه روز انس با طبیعت نامگذاری شده است، روزی که به رسم دیرین و سنت پدرانمان به دامان طبیعت پناه می‌بریم. سنتی نیک و زیبا که باید با نگاه مراقبت و حفاظت از محیط‌زیست برگزار شود.

مردم سیستان و بلوچستان در جنوب شرق ایران اسلامی نیز به خوش یمنی این روز باور دارند و این روز را پاس داشته و همراه خانواده و دوستان به طبیعت می روند.

صبح هنگام مردم به همراه فامیل و آشنایان خود از دور و نزدیك كه روزهای تعطیلات را با هم سپری كرده اند در كنار بزرگان خود جمع شده و در طبیعت این روز را در بیرون از خانه سپری می كنند.

انجام بازی های بومی و محلی، داستان و خاطره گفتن از جمله مواردی است كه مردم سیستان و بلوچستان در روز طبیعت دور یكدیگر انجام می دهند.

آیین های سیزده بدر مانند دیگر نمادهای سنتی و محلی پرشمار، زیبا و دوست داشتنی است، بازی های گروهی، ترانه ها و رقص های محلی (چوب بازی و رقص شمشیر)، گردآوری گیاهان صحرایی، خوراك پزی های عمومی، لطیفه گویی، آب پاشی و آب بازی بخشی از این آیین هاست كه ریشه در باورها و فرهنگ اساطیری مردم سیستان و بلوچستان دارد.

احترام گذاشتن به طبیعت از رسم های دیرینه مردم بوده است به طوری كه ازدحام جمعیت هیچ تاثیری بر طبیعت زیبا زمین های اطراف شهرها و روستاها نمی گذاشت.

آسا ریگی؛ معاون خدمات شهری شهرداری زاهدان در گفت و گئو با خبرنگار زاهدنیوز بیان کرد: روز سیزده بدر، دوستدار طبیعت باشیم، چون نمایش جلوه‌ای زیبا از طبیعت است این جلوه را از فرزندان و نسل‌های بعدی نگیریم.

وی افزود: روز طبیعت و احترامی که به طبیعت قائل هستیم طبیعت یک سرمایه ملی مربوط به نسل آینده است همه باید دست به دست هم دهیم و این سرمایه را حفظ کنیم و تلاش کنیم با دیدبانی طبیعت، این میراث گران‌بها را بدون آلودگی و تخریب به نسل‌های آتی و فرزندانمان هدیه دهیم.

وی ادامه داد: وقتی وارد طبیعت میشویم با طبیعت مهربان باشیم از روشن کردن آتش در پای درختان از بستن تاب به درختان خودداری شود از محل‌هایی که برای آتش تعبیه شده است استفاده شود.

معاون خدمات شهری شهرداری با اشاره به اقدامات گسترده درخصوص روز طبیعت تصریح کرد: در آستانه روز طبیعت کمیته ویژه‌ای درخصوص بوستان‌ها و فضای سبز شهر تشکیل و به تمامی مدیران منطقه ای ابلاغ شد که در این کمیته، همه اقداماتی که برای رفاه و آسایش شهروندان در روز 13 بدر باید انجام می‌شد، اجرایی و عملیاتی شد.

وی گفت: یکی از مهمترین و تنها تفرجگاه برون‌شهری زاهدان پارک ملت است هماهنگی با دستگاه‌ها و ارگان‌های مربوطه از جمله؛ پلیس راه و کنترل ترافیک، استقرار آتش نشانی و اورژانس و آب و فاضلاب در تامین آب شرب و تعبیه جندین تانکر در قسمت های مختلف و بازسازی و تعمیر سرویس های بهداشتی، نصب تابلو و پارکینگ های موقت از مهمترین کارها در پارک ملت و بوستان های سطح شهر است.

ریگی اذعان کرد: هماهنگی های لازم با مراکز بهداشتی و درمانی و اورژانس به منظور امداد رسانی در مواقع ضروری و سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی به منظور استقرار خودرو آتش نشان و تجهیزات مورد نیاز اطفاء حریق در سطح بوستان ها و نیز نیروی انتظامی برای برقراری نظم و آرامش هرچه بیشتر در بوستان ها در نظر گرفته شده است.

وی افزود: از روشن کردن آتش در کنار درختان صرف‌نظر کنیم، در صورت نیاز به آتش، حتی‌المقدور از زغال آماده به جای شکستن سرشاخه درختان و درختچه‌ها استفاده کرده و حتماً در انتها، خاکستر را با آب و خاک بپوشانیم تا به طور کامل آتش خاموش شود.

وی ادامه داد: همچنین در صورت مواجه شدن با هرگونه آتش‌سوزی در جنگل و بوستان‌ها، نسبت به خاموش کردن آن اقدام کنند و در صورت لزوم به مراکز آتش‌نشانی یا منابع طبیعی اطلاع دهیم.

ریگی گفت: برنامه پاکسازی میدانی با توزیع پلاستیک رایگان در بین شهروندان در پارک ملت انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با همه امکانات و ظرفیت به استقبال شهروندان در روز طبیعت رفتیم و تیم‌های نظارتی و خدماتی از روز ۱۲ فروردین ماه در بوستان‌ها مستقر شدند تا خدمات به مردم در روز طبیعت به بهترین کیفیت انجام شود.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark