سیستان و بلوچستان رکورددار بیماری‌های ژنتیکی؛
ضرورت انجام آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج چیست؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ تير ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۳۸
کد مطلب: 20134
 
مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج یک اقدام موثر جهت تشخیص بیماری‌های ژنتیکی و کاهش تعداد ناهنجاری‌های بدو تولد است.
به گزارش لادیز به نقل ازعصرهامون، تشکیل خانواده و ورود به مرحله جدیدی در روابط عاطفی، اجتماعی، خانوادگی و سالم به اندازه کافی استرس زا است؛ زوج‌هایی که قصد ازدواج دارند، غربالگری قبل از ازدواج به شناسایی مشکلات و خطرات سلامتی بالقوه برای خود و همچنین فرزندانشان کمک می‌کند تا مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج شوند.

آزمایش قبل از ازدواج آزمایشی است که ارزیابی سلامتی حیاتی را از زوج‌هایی که به زودی ازدواج می‌کنند ارائه می‌کند و در آن از نظر بیماری‌های ژنتیکی، عفونی و قابل انتقال آزمایش می‌شود تا از هر گونه خطر انتقال بیماری به یکدیگر و فرزندانشان جلوگیری شود. ‎

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است
پی بردن به مشکلات قبل از ازدواج نسبت به بعد آن قابل تحمل‌تر است، آزمایش‌های پیش از ازدواج بر اساس اطلاعاتی که مشاور از زوجین می‌گیرد و سوابق بیماری‌ها را در فرد و خانواده هرکدام و احتمال به ارث رسیدن آن به فرزندان را بررسی می‌کند. بسیاری از مشکلات از جمله بیماری‌های که امکان انتقال آن بین زوجین وجود دارد و هم بیماری‌های ژنتیکی که می‌تواند فرزند را در خطر ابتلا قرار دهد مورد توجه هستند‎.

مشاوره ژنتیک در واقع نوعی تعامل دو طرفه برای رفع نگرانی ها مربوط به فرزند آوری و انتقال بیماری به نسل بعدی است و به تشخیص زود هنگام بیماری ها کمک بسیاری می کند، مهمتر از همه آن که با روش های جدید از تولد نوزادان مبتلا به اختلال جلوگیری به عمل آورد.

بافت قومی و قبیله‌ای و ازدواج‌های فامیلی و فرهنگ خاص مردم در استان سیستان و بلوچستان از مهم‌ترین عوامل بروز بیماری‌های ژنتیکی در این استان است. ‎

از بیماری‌های ژنتیکی به عنوان سومین علت مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در سیستان و بلوچستان می‌توان نام برد که متاسفانه از دواج‌های فامیلی نقش به سزایی را در بروز این بیماری‌ها دارند.

هدف اصلی آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج، کاهش خطر انتقال بیماری‌های ارثی است
ایوب کرد تمینی، مدیر شبکه بهداشت و درمان سیب و سوران با بیان اینکه آزمایش قبل از ازدواج گامی اولیه و اساسی برای برنامه ریزی‌های بعدی ازدواج است، بیان کرد: انجام این آزمایشات برای رفع نگرانی درباره سلامتی زوجین از لحاظ بیماری‌های ژنتیکی مانند تالاسمی، هموفیلی، و همینطور سلامت از لحاظ بیماری‌های مقاربتی مانند ایدز، سیفلیس و سایر بیماری‌های عفونتی واگیردار لازم و ضروری است.

وی افزود: هدف اصلی آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج، کاهش خطر انتقال بیماری‌های ارثی از والدین به فرزند است و این اطمینان را به زوج‌ها می‌دهد که آنها حامل بیماری نیستند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان سیب و سوران تصریح کرد: تالاسمی یک بیماری خونی است که در آن محل ساخت سلول‌های خونی در بدن یعنی مغز استخوان دچار مشکل می‌شوند؛ به‌همین دلیل کم خونی و نقص عملکرد اکسیژن رسانی در بدن از جمله مشکلات پیش روی افراد مبتلا خواهد بود. ‎

وی ادامه داد: اگر دو فرد مبتلا به تالاسمی مینور (حالت خفیف) باهم ازدواج کنند به احتمال ۲۵ درصد فرزند آن‌ها دچار تالاسمی ماژور (حالت شدیدتر) می‌شود.

کرد تمینی اذعان کرد: به منظور جلوگیری از افزایش موارد مبتلا در مرحله نخست بررسی ناقل بودن زوجین برای تالاسمی (یا مبتلا به تالاسمی مینور) امری ضروری است که حتما آزمایشات قبل ازدواج باید انجام بپذیرد‎.

وی گفت: از تمام زوجینی که قصد ازدواج دارند درخواست داریم به منظور جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی و جلوگیری از افزایش موارد ابتلا به بیماریهای ژنتیکی جهت انجام آزمایشات قبل از ازدواج به مرکز مشاوره شهرستان مراجعه کنند و از انجام عقد غیررسمی و بدون انجام آزمایشات خودداری کنند.

انتهای خبر/ ف https://asrehamoon.ir/vdchvinzq23n-kd.tft2.html
Share/Save/Bookmark