مسئول واحد مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت میرجاوه مطرح کرد:
۶۰۰۰ تله علیه پشه آئدس
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۰۷:۲۷
کد مطلب: 21045
 
در راستای اقدامات پیشگیرانه جهت مقابله با پشه آئدس، گونه‌ای ناقل بیماری‌های خطرناک مانند دنگی، چیکونگونیا و زیکا، مرکز بهداشت میرجاوه اقدام به نصب بیش از ۶۰۰۰ اوی‌ترپ (تله تخم‌گذاری پشه) در سطح شهرستان کرده است.
حسن ریگی در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی لادیز بیان کرد:با توجه به تهدید جدی پشه آئدس به‌عنوان ناقل بیماری‌های ویروسی خطرناک، اقدامات پیشگیرانه‌ای را در شهرستان میرجاوه آغاز کردیم. در سال ۱۴۰۳ بیش از ۶۰۰۰ عدد اوی‌ترپ یا همان تله تخم‌گذاری پشه آئدس در سطح شهرستان نصب شده است. این اقدام به‌منظور رصد دقیق و جلوگیری از ورود یا تکثیر این گونه خطرناک در منطقه انجام شده است.

وی افزود:این تله‌ها به‌صورت ماهیانه و در دو نوبت (هر ۱۵ روز یکبار) در سایت‌های نمونه‌برداری سطح شهرستان بررسی می‌شوند. در حال حاضر هیچ موردی از پشه آئدس، چه به‌صورت بالغ، لارو یا تخم در منطقه مشاهده نشده است، اما ما در مرحله پیشگیری قرار داریم و برای مقابله با هرگونه تهدید احتمالی، رصد و پایش‌ها را با دقت کامل انجام می‌دهیم.

ریگی اذعان کرد:آموزش یکی از محورهای مهم کار ماست. تاکنون نزدیک به ۸۰۰ خانوار در سطح شهرستان به‌صورت خانه به خانه مورد بازدید قرار گرفته و آموزش‌های لازم در خصوص پیشگیری از گزش پشه، شناسایی محیط‌های مناسب برای تخم‌گذاری و نحوه مقابله با این پشه به آن‌ها ارائه شده است. همچنین آپاراتی‌ها و مراکز مشابه نیز مورد بازرسی قرار گرفته‌اند و متصدیان آن‌ها آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند.


مسئول واحد مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت میرجاوه خاطرنشان کرد:ما در حال حاضر در سناریوی یک پشه آئدس قرار داریم. به این معنا که تا این لحظه، هیچ شواهدی از حضور پشه، تخم یا لارو آن در شهرستان میرجاوه مشاهده نشده است. با این حال، برای جلوگیری از هرگونه شیوع احتمالی، اقدامات کنترلی و مراقبتی با جدیت ادامه دارد.

وی در پایان گفت:رصد و پایش مستمر، آموزش‌های میدانی، شناسایی مناطق پرخطر و اقدامات کنترلی در دستور کار ما قرار دارند و تا زمانی که خطر بالقوه وجود داشته باشد، این فعالیت‌ها با جدیت ادامه خواهد یافت.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark