چرا «دلتا» مرگ‌ومیر ها را به سمت چهار رقمی شدن می برد؟ / مردانی: رعایت پروتکل ها خط مقدم مبارزه با انواع سویه‌های کرونا
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۵:۲۳
کد مطلب: 18423
 
عضو ستاد مقابله با کرونا در رابطه با خطرات و سویه کرونادلتا و مراقبت ها و مقابله هایی که افراد مبتلا و سالم باید در برابر این سویه جهش یافته داشته باشند، توضیحاتی ارائه داد که با شایعات جاری جامعه متفاوت است.
 به گزارش سایت لادیز؛به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  خطاب به آن دسته از مردمی که در رعایت پروتکل ها و الزامات بهداشتی اهمال به خرج دادند و کوتاهی کردند، گفت: متخصصان قبل از فراگیری کرونادلتا در سراسر کشور ، با اخباری که از شهرهای جنوبی کشور می رسید ،ما مدام هشدار  دادند که سویه دلتا یا همان کرونای هندی بسیار خطرناک است، اما مردم بجای رعایت بیشتر پروتکل ها و سخت گیری های خودجوش، همان میزان رعایت کردن ها را فراموش کردند و همین سبب شد روز به روز قدرت این سویه جهش یافته بیشتر شود.

 

هیولایی به نام دلتا و هشداری که جدی گرفته نشد

 

تعطیلی سراسری و سفر روز 24 مرداد ماه مردم به شمال کشور

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد؛ در چند وقت اخیر طی زمانی کمتر از یک هفته شمار قربانیان کرونای دلتا در کشورمان بیشتر از دوبرابر شد. به این معنی که در برترین روزهای کرونا ما کمتر از 300 هموطن را از دست میدادیم، اما این روزها شمار مرگ و میرهای کرونایی دارد به 700 تن میرسد و متاسفانه هنوز مردم ما خطر را باور نکرده اند و در کوچه و خیابان بدون ماسک پرسه می زنند، مثل گذشته از تفریح و دور همی ها و سفرهای خود نمی گذرند. چرا مردم باور نمی کنند که مراعات کردن پروتکل های بهداشتی به تنهایی می تواند ریشه کرونا را بخشکاند. اما وقتی رعایت نشوند مرگ و میرها زیاد می شوند و مصرف دارو و کمبود دارو و مشکلات دیگر هم به دنبال ان خواهند آمد.

 

کلیت پروتکل ها دستور سازمان جهانی بهداشت است

عضو ستاد مقابله با کرونا اضافه کرد: کسی نمی خواهد مردم را در تنگنا قرا بدهد و آنها را شکنجه کند. رعایت پروتکل ها از سازمان بهداشت جهانی می آید و دیگر کشورها هم ملزم به رعایت آنها هستند و تا زمانی که کرونا برای همیشه ریشه کن نشود باید همین وضع را ادامه داد و چاره ای جز این نیست و اگر افراد در رعایت پروتکل ها کوتاهی کنند قطعا مرگ و میر و بیماری سراغ آنها هم خواهد رفت در آن صورت نمی توانند کسی را محکوم کنند.

 

جهان دچار پاندمی دلتا شده است

 

مردانی با یادآوری این نکته که مرگ و میرهای کرونادلتا تنها به کشور ما محدود نمی شود، گفت: این سویه خطرناک هر روز شمار قربانیان بیشتری از تمام کشورهای جهان میگیرد، شاهد آن هم این است که چند روز پیش دبیر سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده بود که دلتا خاص و منحصر به فرد است و مشخصات خاص خود را دارد و جهان دچار پاندمی دلتا شده است؛ این یعنی جهان پس از ابتلا به کرونای چینی اولیه دچار کرونای دلتا شده است.

 

می توانیم به دلتا غلبه کنیم؛ به شرط آنکه...

وی ادامه داد: نکته این است که کشور ما که از لحاظ علوم پزشکی حرف برای گفتن دارد، نباید این میزان تلفات داشته باشد. ما میتوانیم به سویه دلتا غلیه کنیم، مشروط به آنکه مردم مانند روزهای اول کرونا با کادر درمان همراهی کنند و با رعایت پروتکل های بهداشتی مانع ازدیاد بیماری شوند. مردم نباید فراموش کنند که خط مقدم مبارزه با کرونا رعایت پروتکل های بهداشتی، به ویژه استفاده از ماسک است. استفاده از ماسک و رعایت شیوه نامه ها یعنی پیشگیری از ابتلا و مرگ و میرهایی که دارد چهار رقمی می شود.

 

کاهش رعایت پروتکل ها در جامعه، افزایش تلفات را در پی خواد داشت

 

 

متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری در بخش دیگری از صحبت هایش تصریح کرد: من نمی خواهم اشتباهات و خطاهای پزشکی و کمبودها و...را توجیه کنم. اما واقعیت این است که بخش مهمی از ابتلا ها به همان خط مقدم برمیگردد. خط مقدمی که به معنای رعایت پروتکل های بهداشتی است. اگر پروتکل ها رعایت شود قطعا میزان ابتلا و مرگ و میرها کاهش خواهد داشت. اگر مردم بصورت جدی رعایت می کردند، وضعیت ما این نبود. دلتا داشت مهار و ریشه کن می شد؛ اما با کاهش رعایت پروتکل ها که گویا در حال حاضر بصورت میانگین به کمتر از 40 در صد رسیده است، اوج گرفتن کرونا و گسترش دلتا رقم خورد که نباید مسئله عجیبی هم باشد.

 

راز مهار دلتا؛ افزایش رعایت پروتکل ها و تسریع در واکسیناسیون

وی ادامه داد: با این حال نباید ناامید بود. در حال حاضر که واردات واکسن مرتب انجام می شود و واکسیناسیون تسریع بیشتری پیدا کرده اما در صورتی که مردم رعایت پروتکل ها را دست کم به حدود 80 درصد برسانند، از طرفی گسترش زنجیره کرونا دلتا متوقف می شود و از طرف دیگر با گسترش واکسیناسیون که تا بحال انجام شده و پس از این هم امار روزانه واکسینه کردن افراد بیشتر شود، بدون تردید سرعت ابتلا و مرگ و میرهای کرونایی بسیار کم خواهد شد.

 

تمام واکسن های موجود در کشور یک کارایی دارند  

مردانی در مورد اینکه تمام واکسن های ایرانی و خارجی که تا کنون وارد شده با یک روش تولید شده اند، گفت: مردم نباید واکسن خود را به تعویق بیندازند این امید که واکسن بهتری بیاید. همین واکسن های موجود باعث می شود که پس از تریق دو دوز آن و گذشت چند ماه  از واکسینه شدن کامل فرد آنقدر در بدن آنتی بادی تولید شود که حتی اگر فرد واکسینه شده به بذترین نوع کرونا هم مبتلا شود، در نهایت عوارضی بین سرماخوردگی و آنفلوآنزا داشته باشد.

 

با واکسینه شدن خطر مرگ، بستری و بحران رفع می شود

 

 

وی در ادامه افزود: فرد واکسینه شده اگر بعدها مسری ترین و کشنده ترین بیماری کرونا راهم بگیرد، با چند قلم داروی خوراکی درمان خواهد شد و نیازی به بستری شدن و انتقال به اتاق آی سی یو و تحمیل هزینه های سنگین و... نخواهد داشت. اگر هم به هر علتی چنین فردی بستری شود، در نهایت برای دریافت سرم و چک کردن علائم حیاتی او به فاصله چند ساعت خواهد بود.

 

فرد واکسینه شده، اگر کرونا بگیرد در سطح یک سرماخوردگی ساده است 

متخصص بیماری های گرمسیری در خاتمه سخنانش اظهار داشت: بنابراین بدترین نوع سرم ها که در بین مردم در باره ان گفتگو می کنند هم خطر مرگ، بدحالی و عذابی که برخی از بیماران در حال حاضر متحمل می شوند از او دور می شود و به فاصله چند روز مصرف دارو و استراحت بیمار کرونایی واکسینه شده حالش بهتر خواهد شد و مثل گذشته زندگی خود را از سر خواهد گرفت. با این وجود توصیه می کنم که بیماران طبق زمانبندی و توصیه هایی که به انها می شود واکسن خود را تزریق کنند و تا 48 ساعت طبق دستوری که از تیم واکسیناسیون می گیرند مراقب احوال عمومی بدن خود شوند و از مصرف خودسرانه دارو پرهیز کنند تا انشالله به زودی زود شاهد ریشه کنی کرونا و بهبود بیماران باشیم.   

 

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark