سخنگوی وزارت بهداشت:
ایجاد مراکز طب تسکینی برای مدیریت درد در بیماران سرطانی/ پزشکان بیماران را واضح و روشن راهنمایی کنند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۱
کد مطلب: 5895
 
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه مدیریت درد در سرطان وضعیت خوبی در کشور ندارد از پزشکان خواست برای جلوگیری از ناامیدی بیماران آنها را واضح و روشن راهنمایی کنند.
5487
5487
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری که امروز در این این وزارتخانه برگزار شد در پاسخ به خبرنگار سینا مبنی بر اقدام‌های انجام شده توسط وزارت بهداشت درخصوص مدیریت درد در بیماران سرطانی اظهار کرد: یکی از مشکلات مهم فقدان برنامه‌های وسیع پیشگیری و غربالگری قبل از ابتلاء و مراحل انتهایی ابتلا به سرطان است.

سخنگوی وزارت و بهداشت با بیان اینکه افراد مبتلا به سرطان حق دارند از زندگی و مرگ بدون درد بهره‌مند شوند تصریح کرد: از نظر مدیریت تسکین و درد در کشور ما وضعیت خوبی وجود ندارد.

حریرچی، تصریح کرد: میزان مصرف مورفین مجاز برای درد یکی از شاخص‌هایی است که سیستم‌های بهداشتی درمانی در بحث سرطان مورد سنجش قرار می‌دهند که اگر کمتر از حد مجاز باشد به این معناست که تعدادی از بیماران رنج بیماری را تحمل یا دارو را از بازار غیرقانونی تهیه می‌کنند.

وی افزود: در این خصوص اقدامات وسیعی از چند سال پیش انجام گرفته، همچنین در چندین بیمارستان بزرگ مراکز طب تسکینی ایجاد شده است.

این مقام مسئول اذعان کرد: از طرفی تعداد تخصص‌های لازم در مورد مدیریت درد رو به افزایش است که نتیجه این گونه اقدامات نه تنها برای بیمار کمک کننده است بلکه می‌تواند به طور قابل توجهی هزینه‌های سلامت را نیز کاهش دهد.

سخنگوی وزارت و بهداشت تأکید کرد: اگر بتوانیم به وسیله داروی مناسب و اقدامات تسکینی درد بیماران را کنترل کنیم میزان مراجعه بیمار به بیمارستان به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.

حریرچی، اذعان کرد: به طور مجموع انواع سرطان در بیشتر کشورهای دنیا روند رو به رشد دارد و این در حالی است که برخی کشورها در زمینه کاهش مرگ و میر ناشی از آن به موفقیت‌هایی دست یافته‌اند.

این مقام مسئول گفت: یکی از روش‌های درمان‌ سرطان شیمی‌درمانی است که درصد هزینه‌ای که در کشور ما برای آن صرف می‌شود نسبت به سایر هزینه‌های سلامت بالاتر است.

وی با بیان اینکه شیمی‌درمانی در صورتی که موجب افزایش طول عمر یا کیفیت زندگی بیمار شود کاربرد مناسبی دارد متذکر شد: البته این موضوع باید با سایر هزینه‌های مشابه مقایسه شود، هزینه‌ای که به ازای یک سال عمر باکیفیت با شیمی درمانی حاصل می‌شود نسبت به بسیاری از راههای درمانی در بیماری‌های دیگر فوق العاده بالا است.

قائم مقام وزارت بهداشت با بیان اینکه در بعضی از موارد شیمی‌درمانی تأثیری در طول عمر و کیفیت زندگی ندارد، اظهار کرد: در نتیجه ضرورت اینکه ما باید در تجویز شیمی‌ درمانی احتیاط کنیم و هزینه شیمی‌ درمانی درست را نیز تحت پوشش بیمه قرار دهیم بسیار محسوس است.

حریرچی تأکید کرد: در خیلی از موارد بیماران آگاهانه برای استفاده از روش‌های درمان سرطان تصمیم‌گیری نمی‌کنند و یا تحت تأثیر جمع هستند که باعث سرخوردگی و احساس ناامیدی در آنان می‌شود.

وی در پایان ضمن بیان اینکه بسیاری از راه‌های درمان سرطان برای افزایش کیفیت زندگی و طول عمر بیماران نتیجه ایده‌آل ندارد از پزشکان درخواست کرد بیماران را به طور واضح و روشن راهنمایی کنند و استفاده آگاهانه از این روش‌ها را نیز از بیماران خواستار شد.
Share/Save/Bookmark